Χρήστος Μιχαλάκης: «Ημέρα γιορτής, ημέρα Εθνικής υπερηφάνειας η 28η Οκτωβρίου»

Στους αγώνες και στη θυσία των Ελλήνων για την Ελευθερία της πατρίδας, αναφέρεται σε μήνυμα του με αφορμή τον εορτασμό της 28ης οκτωβρίου του 1940 ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης.

Ο κ. Μιχαλάκης προτρέπει όλους μας να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την ιστορική μνήμη και με πίστη προς τη νέα γενιά, καλώντας να γίνουμε άξιοι συνεχιστές της πολύτιμης παρακαταθήκης που μας άφησαν.

Στο μήνυμα του αναφέρονται μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Ημέρα γιορτής, ημέρα Εθνικής υπερηφάνειας. Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 έρχεται να στείλει μήνυμα ενάντια στον φασισμό και το ναζισμό, πνοή Ελευθερίας απ’ άκρη σ’ άκρη του κόσμου.

Το ιστορικό έπος του ’40 και η ελληνική αντίσταση απέναντι στο κατακτητή, αποτέλεσε και αποτελεί πανανθρώπινο έμβλημα Ελευθερίας, Αλληλεγγύης, Δικαιοσύνης, Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα είναι ένα σαφές μήνυμα, πως η Εθνική μας Αξιοπρέπεια είναι αδιαπραγμάτευτη απέναντι στις όποιες προκλήσεις.

Τιμούμε τους ανθρώπους που υπερασπίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για το μέλλον της Πατρίδας μας, τους Αγωνιστές που στάθηκαν απέναντι στον κατακτητή. Διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού την ιστορική μνήμη και με πίστη προς τη νέα γενιά, καλούμαστε να γίνουμε άξιοι συνεχιστές της πολύτιμης παρακαταθήκης που μας άφησαν.»