Χώρος ιστορίας και πολιτισμού δημιουργείται στο Ζάρκο

Συντηρήθηκαν οι πρώην αποθήκες του Αγροτικού Συνεταιρισμού από το Δήμο Φαρκαδόνας και αποδόθηκαν στο Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού

Το δικό του πλέον χώρο θα αποκτήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζάρκου για να στεγάσει τις δράσεις του.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας παραχώρησε στο Σύλλογο τις πρώην αποθήκες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζάρκου που βρίσκονται στο κέντρο του χωριού προκειμένου να τις χρησιμοποιήσει για τη φιλοξενία του Μουσείου του, αλλά ταυτόχρονα να εξυπηρετεί διάφορες δράσεις που φέρει εις πέρας όλο το χρόνο.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού, είχε στη διάθεσή του, ένα σημαντικό μέρος του κτηρίου του πρώην γυμνασίου Ζάρκου. Εκεί είχε δημιουργήσει ένα μουσειακό χώρο, με αντικείμενα αλλά και φωτογραφίες από τις εργασίες και την καθημερινότητα κατοίκων του χωριού. Δυστυχώς οι σεισμοί που σημειώθηκαν την περασμένη άνοιξη είχαν ως αποτέλεσμα την μεταφορά του δημοτικού σχολείου στο πρώην γυμνάσιο. Κατ’ αυτό τον τρόπο το μουσειακό υλικό έπρεπε να μεταφερθεί σ’ άλλο σημείο προκειμένου ο χώρος να διατεθεί εξ΄ ολοκλήρου στο δημοτικό σχολείο. Ο Σύλλογος κατέθεσε αίτημα στο Δήμο και έγινε αποδεκτό για την χρησιμοποίηση των πρώην αποθηκών. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Φαρκαδόνας, φρόντισε για την πραγματοποίηση όλων των απαιτούμενων εργασιών στις πρώην αποθήκες προκειμένου να είναι λειτουργικές. Ήδη οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στο πρώτο από τα δύο κτήρια των αποθηκών και σύντομα αναμένεται η διαμόρφωση του από τα μέλη του Συλλόγου.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Έργων κ. Γιάννης Γεωργολόπουλος, εξήγησε ότι ένα παλιό κτήριο, που έχει συνδεθεί με την ιστορία των κατοίκων του χωριού, θα ζωντανέψει εκ νέου και θα αποτελεί έναν πολιτιστικό πνεύμονα για την κοινότητα αλλά και για το Δήμο, αφού θα στεγάσει ολόκληρη την ιστορία του οικισμού, που έχει συγκεντρωθεί από τη διοίκηση και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Συλλόγου, στο πρώτο κτήριο των πρώην αποθηκών αναμένεται να στηθεί και να λειτουργήσει το μουσείο. Τα εκθέματα συγκεντρώθηκαν από τους κατοίκους του χωριού και σχετίζονται με την καθημερινότητα τους. Παράλληλα θα τοποθετηθούν πλήθος φωτογραφιών οι οποίες περιέχουν στιγμιότυπα από την ζωή των κατοίκων και των οικογενειών τους.

Το δεύτερο κτήριο θα χρησιμοποιηθεί ως βοηθητικό προκειμένου να διεξάγονται τα μαθήματα των χορευτικών κι άλλων δράσεων.