Χιόνια και πολικές θερμοκρασίες από την Κυριακή και στην περιοχή του δήμου Φαρκαδόνας

Χιονοπτώσεις προβλέπονται από το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή, ενώ από την Δευτέρα και για ένα πενθήμερο το θερμόμετρο θα δείχνει έως και -10 Βαθμούς Κελσίου, θέτοντας σε ετοιμότητα τις τοπικές κρατικές Αρχές Περιφέρεια και Δήμο

Προ μηνός η περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας μπορεί να «πασπαλίστηκε» ελαφρώς με χιόνι. Δεν θα συμβεί όμως το ίδιο με το πέρασμα της κακοκαιρίας, «Μήδεια», από την περιοχή της Φαρκαδόνας και γενικά από το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπονται ισχυρές χιονοπτώσεις από το βράδυ του Σαββάτου που θα διαρκέσουν σχεδόν ένα 24ωρο. Πέραν των χιονοπτώσεων προβλέπονται πολυήμερες πολικές θερμοκρασίες που λίγο ως πολύ θα μας θυμίζουν τις ημέρες του Ιανουαρίου του 2017.

Συγκεκριμένα, όπως καταγράφει η «ΚΡΗΝΗ LIVE», ο καιρός αγριεύει από το Σάββατο με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους μπόρες και την πτώση της θερμοκρασίας που θα κυμαίνεται μεταξύ 2 έως -2 Βαθμών Κελσίου.

Από το βράδυ και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις βραδινές ώρες της Κυριακής. Από την Κυριακή και για ολόκληρη την ερχόμενη εβδομάδα το θερμόμετρο θα καταγράφει ιδιαίτερα ψυχρές θερμοκρασίες που θα μετατρέψουν την περιοχή της Φαρκαδόνας σε ψυγείο.  Φτάνει να σημειωθεί ότι την Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη το θερμόμετρο θα καταγράφει θερμοκρασίες έως και -10 Βαθμών Κελσίου.

Η κακοκαιρία θέτει σε ετοιμότητα τον κρατικό μηχανισμό, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τους 4 Δήμους του νομού, προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάθε δυσκολία που επιφέρει από την κακοκαιρία. Τόσο οι Δήμοι, όσο και η Περιφερειακή Ενότητα έχουν εφοδιαστεί με ποσότητες αλατιού, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία πάγου σε οδικό δίκτυο αλλά και δημόσιους χώρους με επισκεψιμότητα.