Χειροτονήθηκε διάκονος σήμερα ο μοναχός της Ιεράς Μονής Οιχαλίας (Φωτο και Βίντεο)

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κατά την χειροτονία χάρισε το όνομα στο νέο ιεροδιάκονο Βαρνάβας

Χαρμόσυνα άρχισαν να ηχούν αργά το πρωί της Κυριακής των Μυροφόρων οι καμπάνες του Ιερού Ναού Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων, αναγγέλλοντας το χαρμόσυνο μήνυμα της χειροτονίας του εις διακόνου, μοναχού Προδρόμου, υπευθύνου της Ιεράς Μονής Γενέσιου της Θεοτόκου Ορφανού Οιχαλίας.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή των Μυροφόρων, όπως κατέγραψε αποκλειστικά η «ΚΡΗΝΗ LIVE» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του αδελφού της Ιεράς Μονής Οιχαλίας, ο οποίος εγκαταβιώνει την τελευταία διετία στο Μοναστήρι, μετά την Κοίμηση του Μακαριστού Ηγουμένου Κύρου Δωροθέου.

Ο Σεβασμιώτατος έδωσε το όνομα στο μοναχό και νέο ιεροδιάκονο, Βαρνάβας. Όνομα το οποίο ήθελε να λάβει σεπτός ποιμέναρχης μας, προ ετών στα πρώτα βήματα της Ιεροσύνης του, αλλά δεν στάθηκε εφικτό. Κατά αυτόν τον τρόπο προσέφερε το όνομα του Αγίου Βαρνάβα που εορτάζει την 11η Ιουνίου, στον ιεροδιάκονο, για να τιμήσει την μνήμη και το όνομα του Αγίου που δεν έλαβε εκείνος.

Κατά την προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος κάλεσε το νέο διάκονο, να συνεχίσει να δικαονεί εν υπακοή, ταπεινότητα και πραότητα, όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια ως υπεύθυνος του μοναστηριού της Οιχαλίας, αλλά και νωρίτερα λαμβάνοντας το Αγγελικό Σχήμα του Μοναχού.

Δίπλα σε αυτή την ημέρα χαράς για τον ιεροδιάκονο Βαρνάβα, βρέθηκε κλήρος και λαός των Τρικάλων, καθώς επίσης ο πνευματικός του, ο οποίος έδωσε και την συγκατάθεση του για την λήψη του πρώτου βαθμού της ιεροσύνης, Αρχιμανδρίτης και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Προκοπίου Πύλης, Διονύσιος Κλάδης.

Ο λαός βροντοφώναξε το «ΑΞΙΟΣ» στο νέο Διάκονο, ο οποίος διακρίνεται για την ταπεινότητα, την εργατικότητα και την προθυμία του προς όλους.

Όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος την ερχόμενη Κυριακή του Παραλύτου, στο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Οιχαλίας θα τελεστεί η χειροτονία στο δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης, του ιεροδιακόνου Βαρνάβα.

ΆΞΙΟΣ.