Χαρμόσυνα ήχησαν οι καμπάνες του Γριζάνου κατά την υποδοχή του Αντιγράφου της Εικόνας της Παναγίας Τήνου

Χαρμόσυνα ήχησαν το απόγευμα της Παρασκευής οι καμπάνες στον ενοριακό ναό του Γριζάνου, σημαίνοντας την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την μνήμη του Αγίου Νικολάου, αλλά ταυτόχρονα και την χαρά και την ευλογία του τόπου να υποδεχτεί το αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Ευαγγελίστριας της Τήνου.

Κλήρος και λαός, ταυτόχρονα και φορείς της περιοχής, συγκεντρώθηκαν σύμφωνα με την «Krini Live» στα προπύλαια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου για να υποδεχτούν την Εικόνα της Παναγίας, να προσκυνήσουν και να ζητήσουν βοήθεια και εκπλήρωση των αιτημάτων τους.

Την Ιερή Εικόνα, σύμβολο για τους Χριστιανούς και της Ορθοδοξίας, υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.κ. Χρυσόστομος. Ακολούθησε δέηση και στην συνέχεια Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Θείου Κηρύγματος. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την ευλογία που δέχεται το γριζάνο και η περιοχή της Φαρκαδόνας να υποδεχτεί την Εικόνα της Παναγίας της Τήνου, καλώντας τους πιστούς να την επικαλούνται κάθε ώρα και στιγμή της ζωής τους.

Μιλώντας για την Παναγία, υπογράμμισε ότι είναι προστάτης και βοηθός όλων μας, δάσκαλος που μας οδηγεί στην Οδό της Εκκλησίας και του Σωτήρος Χριστού. Η επίκληση του ονόματος της από όλους τους Χριστιανούς δίνει δύναμη στο καθένα για να συνεχίσουμε να πορευόμαστε στη ζωή.   

Το Ιερό αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας της Τήνου, θα κοσμεί για ορισμένες ημέρες, τον ενοριακό Ναό του χωριού και η έλευση της εντάσσεται στο εορταστικό πλαίσιο του Αγίου Νικολάου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται με το πρόγραμμα να έχει ως εξής:

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

07:30 π.μ. – 09:30 π.μ.: Όρθρος – Θεία Λειτουργία.

5:00 μ.μ.: Αναστάσιμος Εσπερινός.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

 07:30 – 10:30 π.μ.: Όρθρος – Θεία Λειτουργία.

5:00 μ.μ.: Εσπερινός και μετέπειτα παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου

07:30 – 10:30 π.μ.: Όρθρος – Θεία Λειτουργία.

5:00 μ.μ.: Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου

07:30 – 10:30 π.μ.: Όρθρος – Θεία Λειτουργία.

5:00 μ.μ.: Εσπερινός και μετέπειτα παράκληση στον Άγιο Νικόλαο.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου

07:30 π.μ. – 09:30 π.μ.: Όρθρος – Θεία Λειτουργία.

5:00 μ.μ.: Εσπερινός και αναχώρηση της Αγίας Εικόνας.