Χαλάστηκαν τα σχέδια των «ρυθμιστών» των κοινοτικών εκλογών

Σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΚΡΗΝΗ LIVE πρόεδρος κοινότητας θα είναι ο πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος του πρώτου συνδυασμού των κοινοτικών εκλογών χωρίς τη διενέργεια διαπαραταξιακών αρχαιρεσιών το Σεπτέμβριο

Σε κάποια χωριά της Φαρκαδόνας ορισμένοι συνδυασμοί κοινοτικών συμβουλίων κατάφεραν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μάϊου να εκλεγούν αυτοδύναμοι, συγκεντρώνοντας την πλειοψηφία στα 5μελή ή 7μελή κοινοτικά συμβούλια. Ωστόσο σε κάποιες των περιπτώσεων η εφαρμογή της απλής αναλογικής δεν επέφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα για την εκλογή αυτοδύναμων κοινοτικών συμβουλίων. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις ο νόμος υπήρξε σαφής, η εκλογή θα γινόταν το Σεπτέμβριο μετά από τις υποψηφιότητες προέδρων από τους δύο πρώτους συνδυασμούς, ενώ στις περιπτώσεις που δεν θα υπήρχε αποτέλεσμα στο «χορό» θα έμπαινε και ο τρίτος κατά σειρά συνδυασμός. Το σκηνικό αυτό ωθούσε κάποιους μνηστήρες των κοινοτήτων να σπεύδουν σε συμφωνίες με εκλεγμένους συμβούλους άλλων συνδυασμών προκειμένου το Σεπτέμβρη να είναι έτοιμοι για τις διαπαραταξιακές εκλογές. Τα σενάρια και οι πληροφορίες που μας μεταφερόταν ειδικά σε κάποια χωριά πραγματικά μας προκαλούσαν εντύπωση, ωστόσο στη συνέχεια αξιολογούνταν και συμπεραίναμε ότι ευσταθούν, αν κρίναμε από τα πηγαδάκια που αναπτυσσόταν σε πλατείες και τις βραδινές και πρωινές επισκέψεις σε οικίες και όχι μόνο.

Δυστυχώς λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, όλοι αυτοί που έβλεπαν στα πρόσωπα τους και διαλαλούσαν στους δρόμους, στις πλατείες και στις γειτονιές τους ρυθμιστές των εξελίξεων της εκλογής των κοινοταρχών.

Ο νέος νόμος που προωθείται για την κυβερνισιμότητα των Δήμων και θα ψηφιστεί στη Βουλή είναι σαφής. Πρόεδρος θεωρείται ο πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος ψηφοδελτίου του πρώτου συνδυασμού, καταργώντας τις διαπαραταξιακές εκλογές.

Ουσιαστικά αυτό λύνει τα χέρια και βγάζει από τα άγχη πολλούς συνδυασμούς, απομακρύνοντας τους εθνοσωτήρες και τους ρυθμιστές των άλλων συνδυασμών.