Απόλαυσε την παρέα που του πρόσφεραν ιδιοκτήτες και θαμώνες του καφενείου και  έδειχνε να χαίρεται τη φιλική θαλπωρή

Αν και του αρέσει να ζει μόνος σε σπηλιές και βουνοκορφές, απολαμβάνοντας την ησυχία της φύσης και την μοναξιά του, στην συγκεκριμένη περίπτωση τα δεδομένα υπήρξαν εντελώς διαφορετικά. Η ιστορία του μεγαλύτερου είδους αρπακτικού στην Ευρώπη, ενός Μπούφου ξεκινά από το Ζάρκο Τρικάλων, και παρουσιάζεται αποκλειστικά από το «KriniTrikalon» με πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό.

Το ρεπορτάζ που παρουσιάζει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα το «KriniTrikalon», ίσως για πολλούς να φαντάζει κάτι το απίστευτο, είναι αληθινό και συνέβη κατά περίεργα, σύμφωνα πάντα με τα τρόπο της μοναχικής διαβίωσης του πουλιού, στο κέντρο του χωριού του Δήμου Φαρκαδόνας.

Συγκεκριμένα το μεγάλο αρπακτικό, εμφανίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία του Ζάρκου, φωλιάζοντας στα πανύψηλα πλατάνια που κοσμούν το σημείο. Αν και το βράδυ της Πέμπτης ελάχιστοι ήταν εκείνοι που αντίκρισαν το πουλί, δεν συνέβη το ίδιο και το πρωί της Παρασκευής.

Έκπληκτοι οι ιδιοκτήτες του καφενείου στο Ζάρκου παρατηρούσαν το πρωί, ο Μπούφος να κάθεται στις καρέκλες και στο τραπέζι στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος και να παραμένει ακλόνητος περιμένοντας να δώσει παραγγελία.

Η έκπληξη ιδιοκτητών και θαμώνων ήταν έντονη, προσπάθησαν να πιάσουν το πουλί και να το μεταφέρουν εντός του μαγαζιού. Πράγμα που έγινε καθώς το πτηνό ήταν ιδιαίτερα φιλικό με τους νέους φίλους του. Άμεσα ειδοποιήθηκαν και ειδικοί, οι οποίοι κατέφτασαν στο σημείο, μεταξύ των οποίων και ο κ. Αποστόλης  Χριστόπουλος, που επιβεβαίωσε το είδος του πτηνού. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το πουλί είτε τραυματίστηκε, είτε κατανάλωσε κάποιο δόλωμα, κάνοντας αδύνατο το πέταγμα και την παρουσία του στο φυσικό του περιβάλλον.

Οι κάτοικοι πάντως του Ζάρκου έδειχναν να χαίρονται την παρουσία του πουλιού στο καφενείο, όσο αναμενόταν να μεταφερθεί στο κέντρο πουλιών ΑΝΙΜΑ – Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής Αθήνας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΦΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟ ΓΕΩΠΟΝΟ  & ΕΡΕΥΝΗΤΗ Κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ 

Ο Μπούφος όπως μας ενημερώνει ο τεχνολόγος γεωπόνος και ερευνητής κος Απόστολος Χριστόπουλος  είναι το μεγαλύτερο αρπακτικό στην Ευρώπη και έχει δύναμη ίση με τον Χρυσαετό.

O κος Απόστολος Χριστόπουλος

Χαρακτηρίζεται από μεγάλο μέγεθος (μήκος 70 εκατοστόμετρα), από 2 θυσάνους φτερών στα αυτιά και από μεγάλα πορτοκαλιά μάτια. Το φτέρωμά του είναι ξανθοκάστανο ως κιτρινόμαυρο, με καφέ κηλίδες, πιο ανοιχτόχρωμο στο κάτω μέρος.

Ζει μοναχικός και φωλιάζει σε σχισμές βράχων, κουφάλες δέντρων, θάμνους και εγκαταλελειμμένες φωλιές αρπαχτικών. Το λυκόφως κουρνιάζει όρθιος σε ένα κλαδί και ανιχνεύει το έδαφος για την λεία του, που αποτελείται κυρίως από Τρωκτικά, λαγούς, κουνέλια και πουλιά ενώ είναι το μόνο αρπακτικό που καταφέρνει να θηρεύσει σκαντζόχοιρο.