Αυξητική τάση των κρουσμάτων κορονοϊού στα χωριά του Δήμο Φαρκαδόνας

Δεκάδες περιστατικά καταγράφονται σε καθημερινή βάση στην περιοχή προκαλώντας προβληματισμό και ανησυχία

Προβληματισμός επικρατεί στην πλειονότητα των κοινοτήτων του Δήμου Φαρκαδόνας από την ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Τις τελευταίες εβδομάδες σε επίπεδο Δήμου καταγράφονται καθημερινά δεκάδες νέες μολύνσεις, γεγονός που προβληματίζει, αλλά ταυτόχρονα προκαλεί ανησυχία και φόβο.

Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στα χωριά της Φαρκαδόνας αποτυπώνεται και μέσα από τα τεστ που διενεργούνται σε φαρμακεία της περιοχής μας, διαγνωστικά κέντρα αλλά και Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας.

Σύμφωνα με ασφαλείς και καλά πληροφορημένες πηγές της «KriniLive.gr», άτομα κάθε ηλικίας, παιδιά και ενήλικες νοσούν, πολλά εξ αυτών μέλη της ίδιας οικογένειας. Κρούσματα παρατηρούνται και στα σχολεία της περιοχής, με τα παιδιά να νοσούν και να απουσιάζουν από τα διδακτήρια. Το τελευταίο δεκαπνεθήμερο ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί συχνές επισκέψεις σε κοινότητες προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση και την πορεία των μολύνσεων.

Αν και μέχρι στιγμής τα περιστατικά είναι ήπιας μορφής, καθώς η «Όμικρον» δεν έχει σοβαρά συμπτώματα, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι μπορεί αν συμβεί σε ένα άνθρωπο με υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με γιατρούς τα περιστατικά που ζητούν ιατρική βοήθεια είναι μεγάλης ηλικίας που αντιμετωπίζουν υποκείμενα νοσήματα.

Κύρια συμπτώματα πάντως όλων είναι ο υψηλός πυρετός τουλάχιστον για ένα 24ωρο, ο βήχας, η κόπωση, η μυαλγίες και το συνάχι κυρίως στις παιδικές ηλικίες.

Από την πλευρά τους οι γιατροί συμβουλεύουν τους πάντες να εμβολιαστούν προκειμένου να θωρακίσουν τους οργανισμούς τους έναντι του κορονοϊού, ενώ συμβουλεύουν την τήρηση των μέτρων προστασίας, χρήση μάσκας καθώς επίσης και το συχνό πλύσιμο των χεριών.

Σαφώς και απαιτείται η αποφυγή του συνοστισμού, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για την μετάδοση του ιού.