Αυξήθηκε κατά 50% ο εμβολιασμός στο εμβολιαστικό της Φαρκαδόνας

Καθημερινά στο εμβολιαστικό κέντρο σπεύδουν δεκάδες άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί για να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό

Αυξάνεται καθημερινά η προσέλευση στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας, μετά και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί προ δωδεκαημέρου και αφορούν τους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «ΚΡΗΝΗ LIVE» οι εμβολιασμοί την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 50% στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας, κάτι ανάλογο δηλαδή που ισχύει στο σύνολο των εμβολιαστικών κέντρων του νομού.

Τα περιοριστικά μέτρα καθώς και τα τακτικά ραπιτ τεστ (επί πληρωμή σε φαρμακεία και ιδιωτικά εργαστήρια) των ανεμβολίαστων για την είσοδο τους σε δημόσιο αλλά και καταστήματα, ωθούν πλέον ολοένα και περισσότερους ανεμβολίαστους να αναθεωρήσουν τις αρχικές απόψεις και να οδηγηθούν στον εμβολιασμό.

Φτάνει να σημειωθεί ότι προ της εφαρμογής των μέτρων στο κέντρο υγείας Φαρκαδόνας οι εμβολιασμοί δεν ξεπερνούσαν τους 20 σε καθημερινή βάση, ενώ με την εφαρμογή των μέτρων πλέον σε καθημερινή βάση, οι εμβολιασμοί αγγίζουν και ξεπερνούν τους 50. Σε αυτό το γεγονός της ανόδου του αριθμού των εμβολιασμών συνέβαλε και η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τόσο στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας, όσο και πανθεσσαλικά, κάτι που προκάλεσε το φόβο και την ανησυχία στους πολίτες.

Εντωμεταξύ το τελευταίο διάστημα αυξάνεται και ο αριθμός των ατόμων που είχαν εμβολιαστεί τους προηγούμενους μήνες και συμπληρώνοντας το εξάμηνο σπεύδουν να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση του εμβολίου.

Οι γιατροί απευθύνουν έκκληση σ’ όλους τους πολίτες για άμεσο εμβολιασμό για όσους δεν εμβολιάστηκαν μέχρι σήμερα, αλλά και για την πραγματοποίηση της αναμνηστικής δόσης όλων εκείνων που εμβολιάστηκαν με την πάροδο του εξαμήνου. Ταυτόχρονα καλούν τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας προκειμένου να απομακρύνουν τον κίνδυνο νόσησης.