Αυξημένο το ενδιαφέρον των αγροτών και των κτηνοτρόφων για τα εκδρομικά προγράμματα

Καθημερινά σπεύδουν στα ΚΕΠ της Φαρκαδόνας, της Οιχαλίας και των Ταξιαρχών για να καταθέσουν τις αιτήσεις για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον και την φετινή χρονιά για τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) για τον κοινωνικό και ιαματικό τουρισμό, το εκδρομικό πακέτο, των χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες καθώς επίσης και της παροχής κουπονιών για θέατρα και βιβλία.

Σύμφωνα με την «KriniLive.gr» οι αιτήσεις ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα 23 Μαΐου και θα συνεχιστούν έως τις 15 Ιουνίου. Ήδη στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών σε Φαρκαδόνα, Οιχαλία και Ταξιάρχες από τις πρώτες κιόλας μέρες της διαδικασίας επισκέπτονται αρκετοί εν ενεργεία και συνταξιούχοι αγροτοκτηνοτρόφοι, προκειμένου να καταθέσουν την αίτηση με την ελπίδα να κληρωθούν σε ένα από τα πρόγραμμα.

Από τις μέχρι στιγμής αιτήσεις που κατατέθηκαν κι από μια πρόχειρη εκτίμηση των υπαλλήλων στις τρεις δημοτικές ενότητες, το ενδιαφέρον εστιάζεται περισσότερο στο κοινωνικό τουρισμό και στα εκδρομικά πακέτα από τους ενεργεία αγρότες και κτηνοτρόφους. Αναφορικά με τους συνταξιούχους, η πρώτη επιλογή είναι ο ιαματικός τουρισμός για να ακολουθήσουν ο κοινωνικός τουρισμός και τα εκδρομικά πακέτα.

Ενδιαφέρον παρατηρείται και για τα βιβλία, κυρίως από γονείς και παππούδες που επιδιώκουν να κληρωθούν προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες σε ξενόγλωσσους τίτλους που θα χρησιμοποιηθούν από μαθητές φθινόπωρο με την έναρξη των σχολείων.

Σημειωτέον ότι τα προγραμμάτα σε πανελλαδικό επίπεδο αφορούν:

Κοινωνικός/ιαματικός τουρισμός: 53.500 δικαιούχοι.

Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα: 1.500 παιδιά.

Εκδρομικό πρόγραμμα: 12.500 δικαιούχοι.

Δωρεάν παροχή βιβλίων: 130.000 δικαιούχοι.

Δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου: 32.500 δικαιούχοι.

Χρηματικά βοηθήματα: 1.000 πολύτεκνες μητέρες αγρότισσες και 4.000 τρίτεκνες μητέρες αγρότισσες.