Αυξάνονται οι επισκέψεις σε γιατρούς μετά τα φοβικά σύνδρομα

Κρίσεις πανικού από τους μετασεισμούς, αλλά και μια σειρά άλλων αιτιών που σχετίζονται με την σεισμική δραστηριότητα έρχονται να ελέγξουν οι γιατροί

Αβεβαιότητα, φόβος, κρίσεις πανικού, αϋπνία, ζαλάδες και ιλίγγους, κυριαρχούν σε εκατοντάδες κατοίκους του Δήμου Φαρκαδόνας, μετά τους ισχυρούς σεισμούς και τους συνεχείς μετασεισμούς.

Καθημερινά ιδιώτες γιατροί, γιατροί του ΚΥΦ αλλά και φαρμακοποιοί γίνονται μάρτυρες επαναλαμβανόμενων περιστατικών. Σύμφωνα με τους γιατρούς οι περισσότεροι επισκέπτονται ιατρεία και ΚΥΦ μετά από έντονους σεισμούς καθώς δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση και το φόβο τους.

Τα περισσότερα περιστατικά αφορούν κρίσεις πανικού και φόβου βλέποντας το σεισμικό φαινόμενο να συνεχίζεται για αρκετές στιγμές ημέρας και νύχτας. Περιπτώσεις πολιτών που επισκέπτονται γιατρούς ζητώντας βοήθεια σημειώνουν ότι ακόμη και σήμερα δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους παρόλο που κρίθηκαν κατάλληλα υπό το φόβο σεισμού. Αναγκάζονται ακόμη και σήμερα να κοιμούνται σε αυτοκίνητα καθώς εκεί νιώθουν ασφάλεια.

Πέραν αυτών το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν στην περιοχή μας τα περιστατικά με ιλίγγους, ζαλάδες και εμετούς τα οποία κι αυτά συγκαταλέγονται σε φοβικά σύνδρομα αλλά παράλληλα και στους συνεχείς μετασεισμούς.