Αυθημερόν μπάνια επιλέγουν οι Φαρκαδόνιοι τα Σαββατοκύριακα

Ο φόβος του κορονοϊού φρενάρει τις πολυήμερες διακοπές προηγούμενων χρόνων σε τουριστικούς προορισμούς εντός κι εκτός συνόρων

Σε ρυθμούς πανδημίας κινούνται και οι καλοκαιρινές διακοπές με τους Φαρκαδόνιους να είναι επιφυλακτικοί για πολυήμερες επισκέψεις σε κάποιο τουριστικό προορισμό.

Κι να τα προηγούμενα χρόνια ο Αύγουστος ήταν ο κατεξοχήν μήνας διακοπών με τους Τρικαλινούς να σπεύδουν να αναχωρούν για κάποιο νησί της χώρας αλλά μεταβαίνοντας ακόμη και στο εξωτερικό σε κάποιο τουριστικό προορισμό, φέτος η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα.

Πολλοί είναι εκείνοι που δεν σκέφτονται καν τις πολυήμερες διακοπές, αντιθέτως προτιμούν αυθημερόν ταξίδια για να πραγματοποιήσουν τα μπάνια τους.

Αυτό εξάλλου είναι ορατό τα Σαββατοκύριακα από νωρίς το πρωί στην εθνική οδό Τρικάλων – Λάρισας όπου η κίνηση των αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα αυξημένη στο ρεύμα προς Λάρισα. «Καραβάνια» Τρικαλινών, ταυτόχρονα και Φαρκαδόνιων αναχωρούν από το πρωί με προορισμό τα παράλια του νομού Λάρισας ή της Πιερίας για να πραγματοποιήσουν το μπάνιο τους, πάντα με ιδιαίτερη προσοχή λόγω του κορονοϊού.

Πολλοί είναι εκείνοι που αποφεύγουν τις οργανωμένες παραλίες όπου συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος για να αποφύγουν το συνωστισμό.

Αναζητούν παραλίες στις οποίες η επισκεψιμότητα είναι περιορισμένοι προκειμένου να νιώθουν ασφαλείς, αποτρέποντας κατ’ αυτόν τον τρόπο κάθε κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού.

Φυσικά και δεν είναι μόνο η αυξημένη κίνηση στην εθνική οδό Τρικάλων – Λάρισας για να συμπεράνει κανείς ότι οι Τρικαλινοί επιλέγουν κάποια γειτονική παραλία. Συμπέρασμα μπορεί να εκδώσει κανείς και από την μειωμένη κίνηση στα τουριστικά γραφεία, οι υπεύθυνοι των οποίων μιλούν για πτώση που αγγίζει και ξεπερνά το 60%.

Όπως σημειώνουν υπεύθυνοι τα προηγούμενα χρόνια ανάλογη εποχή υπήρχε αυξημένη κίνηση, ειδικά από την στιγμή που άνοιγαν τα τουριστικά προγράμματα τόσο της Αγροτικής Εστίας, όσο και του ΟΑΕΔ.

Τη φετινή χρονιά λόγω κορονοϊού το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα μειωμένο καθώς ο κόσμος φοβάται, αποφασίζοντας ή να ματαιώσει εντελώς τις διακοπές ή να κινηθεί σε γειτονικούς νομούς πραγματοποιώντας αυθημερόν μπάνια.

KRINI LIVE