Αύριο εκλέγεται ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ.

Οι δυο μονομάχοι, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου, στην κρίση των μελών και φίλων του κόμματος

Αύριο θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία του Β’ Γύρου για την ανάδειξη προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής μεταξύ των δύο υποψηφίων Νίκου Ανδρουλάκη και Γιώργου Παπανδρέου.

Οι ώρες διεξαγωγής των εκλογών θα είναι από τις 07:00 έως 19:00 το βράδυ.

Τα εκλογικά τμήματα θα βρίσκονται στους ίδιους χώρους όπως και την 5η Δεκεμβρίου. Στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Δ. Τρικκαίων, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας, στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας, στο Δημαρχείο Πύλης, στο πρώην δημαρχείο Δ. Πια λείων στην Φήκη και στο παλαιό Δημαρχείο Παραληθαίων στο Ρίζωμα.

Την β’ Κυριακή δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι ψηφοφόροι συμμετείχαν στον Α’ γύρο της εκλογικής διαδικασίας και χωρίς οικονομικό αντίτιμο.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψήφισαν στον α’ γύρο.

Η μαζική συμμετοχή και στον Β’ Γύρο θα επισφραγίσει την απόφαση όλων να επαναφέρουμε το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής σε ρόλο πρωταγωνιστή. Διασφαλίζουμε την Ενότητα και την Προοπτική της Παράταξης.

Ο ψηφοφόρος όταν προσέρχεται στο Εκλογικό Τμήμα καταθέτει υποχρεωτικά το ατομικό του στοιχείο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης), αναζητείται από τον χειριστή tablet στον εκλογικό κατάλογο που διαμορφώθηκε από τους ψηφίσαντες της 5/12/21 και όταν εντοπίζεται, διαπιστεύεται για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Στη συνέχεια, ο Γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής θα καταχωρεί όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην κατάσταση ψηφισάντων και θα υπογράφει. Ακολούθως, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής θα παραλαμβάνει το στοιχείο της ταυτοπροσωπίας και θα παραδίδει στον ψηφοφόρο το φάκελο και το ψηφοδέλτιο. Ο ψηφοφόρος θα πηγαίνει υποχρεωτικά στο παραβάν για να κάνει την επιλογή του. Επιστρέφοντας ο ψηφοφόρος από το παραβάν, ο πρόεδρος θα σφραγίζει και θα μονογράφει το φάκελο και αφού τον ρίξει στην κάλπη, θα του παραδίδει το στοιχείο ταυτοπροσωπίας και θα αποχωρεί.

Επισημαίνεται ότι η αναζήτηση των ψηφοφόρων που διαπιστεύτηκαν στις 5/12 με ΑΜΚΑ θα γίνεται υποχρεωτικά με ΑΜΚΑ και στις 12/12. Εάν κάποιος ψηφοφόρος που δηλώνει ότι ψήφισε την πρώτη Κυριακή δεν εντοπίζεται για να διαπιστευθεί θα επικοινωνεί ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου ή κάποιος από τους εκπροσώπους των υποψηφίων με το call center του Κινήματος Αλλαγής στο τηλέφωνο 2103665040για να αναζητηθεί τρόπος πιστοποίησης του ώστε να διευκολυνθεί στην άσκηση του δικαιώματός του.

Κανείς δεν μπορεί να ψηφίσει εάν δεν έχει διαπιστευτεί από τον χειριστή του tablet και δεν έχει εγγραφεί και στην κατάσταση ψηφισάντων.