Άξια η νέα Ηγουμένη και νέα κτήτωρ της Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής, γερόντισσα Αλεξία (Βίντεο – Φωτο)

Κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις, στην πανήγυρη του μοναστηριού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, την ενέδυσε με τον ηγουμενικό μανδύα, την παρέδωσε την ηγουμενική ράβδο και την ενθρόνισε

Τους κόπους και τις προσπάθειες της γερόντισσας Αλεξίας, νέας κτήτωρ της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παναγίτσας, αντάμειψε ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος. Όπως κατέγραψε η «ΚΡΗΝΗ LIVE» το απόγευμα της Πέμπτης του Πάσχα, παραμονής της εορτής και την πανήγυρης του μοναστηριού, ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε την Ιερά Μονή, για να παραστεί και να ιερουργήσει στις εωθινές εκδηλώσεις και στην συνέχεια να χρίσει Ηγουμένη του Μοναστηριού, τη γερόντισσα Αλεξία.

Κατά την παραμονή της εορτής στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας στην Παναγίτσα, τελέστηκε ο Μέγας Εωθινός Αρχιερατικός Εσπερινός, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου. Κατά την διάρκεια του εσπερινού ο σεπτός ποιμενάρχης μας, έχρισε Ηγουμένη την μοναχή Αλεξία, ενδύοντας τον ηγουμενικό χιτώνα και την ηγουμενική ράβδο.

Ο σεπτός ποιμενάρχης μας, κάλεσε την ηγουμένη και κτήτωρ της μονής να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε προ ετών με την έλευση της στο μικρό μοναστηράκι της Παναγίτσας, κρατώντας άσβεστο το καντήλι της Παναγίας, προσευχόμενη νυχθημερόν και υποδεχόμενη εκατοντάδες πιστών που ανηφορίζουν για να προσκυνήσουν την Χάρη της Θεομήτορος. Μίλησε για την αγνότητα, την πραότητα, την καλοσύνη και την ταπεινότητα της μοναχής, που μέλημα της είναι η προσευχή για όλο το κόσμο, αλλά και η ανακαίνιση, συντήρηση και η κατασκευή του μοναστηριού.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις έδωσε το παρόν αρκετός κόσμος που έσπευσε να τιμήσει την Παναγία αλλά και την γερόντισσα, πλέον Ηγουμένη του Μοναστηριού.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται το πρωί της Παρασκευής του Πάσχα, ανήμερα της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία.