Σε απεργιακό κλοιό αύριο τα Τρίκαλα για τα θύματα των Τεμπών

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται αύριο Τετάρτη όλη η χώρα, καθώς κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις  μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Εκτός λειτουργίας θα βρεθούν οι δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικές επιχειρήσεις κ.α. συμμετέχοντας στην μεγάλη απεργία.

Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε 24ωρη απεργία την Δευτέρα: «Μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία, για να απαιτήσουμε – μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τον λαό – να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στα Τρίκαλα στο πλαίσιο της 24ωρης κινητοποίησης αναμένεται να διεξαχθεί συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Στην απεργία αλλά και στη συγκέντρωση αναμένεται να συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, αγρότες, μαθητές, φοιτητές, άνεργοι αλλά και ελευθεροεπαγγελματίες.

«Η οργή που νιώθει ο λαός της χώρας μας, μετά το έγκλημα που σημειώθηκε στα Τέμπη και οι μεγάλες συγκεντρώσεις  εργαζομένων και νεολαίας στα Τρίκαλα, στην Καλαμπάκα, σε δεκάδες πόλεις, στο  Σύνταγμα χθες, ανοίγουν το δρόμο για την κλιμάκωση του αγώνα, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους για τους αδικοχαμένους συναδέλφους σιδηροδρομικούς και τους δεκάδες νέους συνανθρώπους μας.

Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, φέρνει στην επιφάνεια τις καταγγελίες, τις παρεμβάσεις, τις απεργίες συνδικάτων στο κλάδο των μεταφορών, με τα οξυμμένα προβλήματα από την ανυπαρξία συστημάτων ασφαλείας, τις ελλείψεις προσωπικού, τη σωστή συντήρηση και επισκευή μηχανημάτων, τα μέτρα προστασίας ασφάλειας και υγείας, την εκπαίδευση των εργαζομένων.

Είναι σε γνώση όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και των αρμόδιων υπουργείων, για τις συνθήκες και τους κινδύνους, που εγκυμονούσαν οι σοβαρές ελλείψεις στην ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.», αναφέρεται μεταξύ των πολλών ανακοινώσεων που εκδόθηκαν το περασμένο 24ωρο.

Χαιρετίζουν την ιδιαίτερα αυξημένη παρουσία των πολιτών στα  συλλαλητήρια, μετατρέποντας την οργή και την αγανάκτησή τους για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη σε αγωνιστική συλλογική δράση. Με την παρουσία τους, σημειώνουν, δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να μη σιωπήσουν, αλλά να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις ξεσκεπάζοντας τις αιτίες και τους ενόχους.