Στην μεγάλη στρατιωτική οικογένεια εισήλθαν 172 πρωτοετείς της ΣΜΥ

Ξεχωριστή η σημερινή ημέρα για τους πρωτοετείς σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων.

Παρουσία του παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στο Στρατόπεδο «Καβράκου», η τελετή ορκωμοσίας των 172 πρωτοετών σπουδαστών, Τάξης 2026 «Υποστράτηγος  Δημήτριος Θεοδωράκης».

Στην τελετή παρέστησαν οι θρησκευτικές, στρατιωτικές και πολιτικές Αρχές της πόλης των Τρικάλων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και οι συγγενείς των ορκισθέντων σπουδαστών.

Την ορκωμοσία τέλεσαν οι Μητροπολίτες Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Η ατμόσφαιρα στη διάρκεια της τελετής ήταν ιδιαίτερα ζεστή, καθώς γονείς και σπουδαστές είδαν τους κόπους τόσων ετών να αποδίδουν καρπούς μετά την επίσημη ένταξη στην μεγάλη Στρατιωτική οικογένεια.
Φέτος στην Σχολή κατατάχθηκαν 172 σπουδαστές, εκ των οι 40 είναι Κύπριοι και 5 Γεωργιανοί.
Ο Διοικητής της ΣΜΥ, Ταξίαρχος Ιωάννης Κορέλης, καλωσόρισε τους σπουδαστές στους κόλπους της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών και τους ευχήθηκε να έχουν ψυχική και σωματική υγεία. Μίλησε για το σπουδαίο έργο της Σχολής, που δίνει όλα τα εφόδια στους σπουδαστές για να ενταχθούν στη μεγάλη στρατιωτική οικογένεια, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα και την Ελληνική Σημαία.

Η τελετή της ορκωμοσίας ολοκληρώθηκε με στρατιωτική παρέλαση μπροστά από τους επισήμους εντός της Σχολή.