Στη Λάρισα μεταβαίνουν το Σάββατο οι Τρικαλινοί πλημμυροπαθείς

Για το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο που θα διεξαχθεί στην Λάρισα αύριο Σάββατο προετοιμάζονται και οι Τρικαλινοί πλημμυροπαθείς που είδαν τον περασμένο Σεπτέμβριο τις περιουσίες τους να χάνονται στα νερά.

Το μεσημέρι της Πέμπτης εκπρόσωποι των επιτροπών πλημμυροπαθών ν. Τρικάλων καθώς και εκπρόσωποι σωματείων της περιοχής, παραχώρησαν στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης συνέντευξη Τύπου, όπου αναφέρθηκαν στα οξυμένα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι τους τελευταίους μήνες, ενώ δεν παρέλειψαν να καλέσουν τους πολίτες να συμμετέχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται το ερχόμενο Σάββατο στη Λάρισα.

Όπως επισήμαναν πρόκειται για «Ένα σημαντικό βήμα στον συντονισμό του αγώνα για ουσιαστικά μέτρα στήριξης και αποκατάστασης, αποζημιώσεις στο 100%, αναπλήρωση και προστασία του λαϊκού εισοδήματος, πραγματική θωράκιση από φυσικές καταστροφές, με την υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας».

Να σημειωθεί ότι στο πλευρό των πλημμυροπαθών στέκονται σωματεία εργατοϋπαλλήλων και συνταξιούχων καθώς και συνδικαλιστικά όργανα των επαγγελματοβιοτεχνών και αγροτών καθώς και σωματεία υγειονομικών.

Για τη μετάβαση των πλημμυροπαθών στη Λάρισα θα ναυλωθούν λεωφορεία, τα οποία θα αναχωρήσουν 10 το πρωί της ίδιας μέρας από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης στα Τρίκαλα και από την πλατεία Μεγάλων Καλυβίων ενώ από την πλατεία Φαρκαδόνας θα αναχωρήσει λεωφορείο στις 10:30 το πρωί.

Εντωμεταξύ στις 11 το πρωί της Κυριακής στο Κεραμίδι του Δήμου Φαρκαδόνας αναμένεται να διεξαχθεί η γενική συνέλευση των κατοίκων της κοινότητας προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της μετεγκατάστασης του οικισμού ή μη. Η συγκέντρωση των κατοίκων θα γίνει στο προαύλιο του παλιού ναού του Αγίου Χαραλάμπους, μια εκδήλωση που σαφώς αφορά το μέλλον των κατοίκων και της κοινότητας.