Σε καταγγελίες σε βάρος της Δημοτικής Αρχής προχώρησε η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Φαρκαδόνας

Σε καταγγελίες κατά της Δημοτικής Αρχής Φαρκαδόνας προχώρησε η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Φαρκαδόνας. Με κείμενό τους, κατηγορούν την δημοτική Αρχή, σχετικά με την απουσία της, όπως αναφέρει στην συμφωνημένη σημερινή συνάντηση.

Αναλυτικά στο κείμενο που κοινοποίησε η Επιτροπή στην «KriniLive» αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε τον δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Αγναντή καθώς και το σύνολο της δημοτικής αρχής διότι φρόντισαν να απουσιάσουν στην συμφωνημένη συνάντηση με αντιπροσωπεία της Επιτροπής το μεσημέρι της Τρίτης 24 Οκτώβρη. Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και κατάθεση των αιτιάσεών μας αναφορικά με τα μεγάλα και κατ’ εξακολούθηση άλυτα ζητήματα της στέγασης των πληγέντων, των αποζημιώσεων, της αποκατάστασης των αντιπλημμυρικών υποδομών, της σίτισης, της απαλλαγής από δημοτικά χαράτσια, της προστασίας από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.
Δεν έφτασε που η τραγική κατάσταση από την κρατική και περιφερειακή ολιγωρία περισσεύει, προφανώς οι ευθύνες και υποχρεώσεις της δημοτικής αρχής απέναντι στους πλημμυροπαθείς δημότες τους αποτελούν βραχνά και περιττό βάρος γι’ αυτούς αντιμετωπίζοντάς μας άλλοτε με θυμό και άλλοτε με χλεύη. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο, μπροστά στη σωρευμένη αγανάκτηση των συγκεντρωμένων στο χώρο του δημαρχείου το μεσημέρι της Τρίτης, να απαντήσει με κλήση της αστυνομίας που ήρθε για να κατευνάσει τα πνεύματα!
Άραγε ποιον να συνετίσει; Για ποιο λόγο να επέμβει; Τι φοβάται η δημοτική αρχή; Δεν έκανε καν τον κόπο να παραβρεθεί στην κλεισμένη συνάντηση όμως είχε την ταχύτατη αντίδραση να καλέσει την αστυνομία! Το λόγο μόνο αυτοί ξέρουν! Ντροπή τους και Αίσχος!
Για να αποχωρήσει αμέσως μετά αφού δεν υπήρχε κανείς λόγος παραμονής και παρέμβασής της εκεί. Προφανώς ο χρόνος και η βούληση για καταγραφή των αναγκών των δημοτών, το αίσθημα καθήκοντος της δημοτικής αρχής απέναντι στους πλημμυροπαθείς της περιοχής, εξαντλήθηκε αμέσως μετά την επανεκλογή της. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας.
Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Φαρκαδόνας».