Κεραμίδι: «Αν δεν μπορεί ο Δήμος Φαρκαδόνας, το κράτος να στείλει το Στρατό»

«Αν δεν μπορεί ο Δήμος Φαρκαδόνας, το κράτος να στείλει το Στρατό να συνδράμει στις αυξημένες ανάγκες μας», αναφέρουν τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι του Κεραμιδίου που ξεκίνησαν να επιστρέφουν στο κατεστραμμένο πλέον χωριό τους. Οι κάτοικοι μετά την απομάκρυνση των μεγάλων όγκων νερού, άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους. Αυτό όμως που αντικρίζουν στο χωριό δεν το πιστεύουν στα μάτια τους και δεν μπορεί να αποτυπωθεί με λόγια. Λάσπες και μολυσμένα νερά παντού, που άφησε πίσω της η μεγάλη πλημμύρα, τα νερά της οποία κάλυψαν εξ ολοκλήρου τα σπίτια. Οι δρόμοι σε πολλά σημεία απροσπέλαστη, παντού λάσπη και φερτά υλικά από τα ποτάμια και οι κάτοικοι να παλεύουν με την υπομονή και με όποιες αντοχές τους μένουν. 

Σήμερα στο Κεραμίδι υπάρχει έντονη αγανάκτηση. Ζητούν από το Δήμο να συνδράμει με πράξεις και έργα. Κι αν δεν μπορεί ή αδυνατεί να προσφέρει ας ζητήσει από το κράτος την συνδρομή του Στρατού. Να παρέμβει να καθαρίσει δρόμους, να απομακρύνει κορμούς και δέντρα από τις αυλές, αλλά να βοηθήσει για την απομάκρυνση αντικειμένων και πραγμάτων από τα σπίτια.

Ταυτόχρονα ζητούν να απολυμανθεί το χωριό και να μεταφερθούν κοντέινερ στο χωριό προκειμένου όσοι έχασαν τα σπίτια τους, ή είναι αδύνατο να τα κατοικήσουν να μείνουν προσωρινά εκεί, φεύγοντας από τις Δομές.