Καταγγελία του κτηνοτρόφου Γιάννη Κουτή για την αδιαφορία των αρμοδίων αρχών στην αντιπλημμυρική αποκατάσταση του Πετροπόρου

Ο κτηνοτρόφος Γιάννης Κουτής προέβη σε καταγγελία για την ανυπαρξία των αρμόδιων αρχών όσον αφορά την αποκατάσταση για την προστασία του χωριού Πετρόπορος μετά τη θεομηνία ντανιέλ που έπληξε την περιοχή πριν από 9 μήνες. Σύμφωνα με τον κ. Κουτή, παρά τον κίνδυνο για νέα πλημμύρα, οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν κάνει ακόμα καμία κίνηση για την αποκατάσταση του χωριού και την προστασία των κατοίκων του.

Ο κ. Κουτής εκφράζει την ανησυχία του για την αδιαφορία των αρχών και καταγγέλλει την αδράνεια τους σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Το χωριό Πετρόπορος, όπως επίσης και το ποτάμι Ληθαίος, παραμένουν εκτεθειμένα σε κινδύνους από πλημμύρες και ο κ. Κούτης ζητά από τις αρμόδιες αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία των κατοίκων και την αποκατάσταση της περιοχής.

Η ανησυχία του κ. Κουτή είναι δικαιολογημένη και είναι αναγκαίο να δοθεί άμεση προσοχή στην κατάσταση του Πετρόπορου και του ποταμού Ληθαίου προκειμένου να αποφευχθούν νέες τραγωδίες όπως αυτές του περασμένου Σεπτεμβρίου που οι πολίτες έχασαν τις περιουσίες τους. Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν άμεσα εδώ και τώρα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών και την αποκατάσταση της περιοχής.

Δείτε εικόνες που μας κοινοποίησε ο ίδιος: