Η Ιατρική Σχολή του Ε.Κ.ΠΑ. και η Β’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική κοντά στους πλημμυροπαθείς μας

Το κοινωνικό της πρόσωπο, την συμπαράσταση και την κάθε δυνατή υποστήριξη έρχεται να δείξει και να προσφέρει στους πλημμυροπαθείς του Δήμου Φαρκαδόνας, των Τρικάλων και ευρύτερα, η Β’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική (Β’ Π.Χ.Κ.), της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που εδράζεται στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΛΑΪΚΟ».

Η Κλινική, όπως γνωστοποιεί ο Καθηγητής ιατρός Πρώτης Βαθμίδος, Δημήτριος Δημητρούλης, με καταγωγή από το Κεραμίδι του Δήμου Φαρκαδόνας, λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή αλλά και των αυξημένων υγειονομικών αναγκών είναι έτοιμη, παρακάμπτοντας γραφειοκρατικές διαδικασίες, να συνδράμει με κάθε τρόπο για την αντιμετώπιση περιστατικών που χρίζουν άμεσης ανάγκης και προτεραιότητας.

Ταυτόχρονα το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών συμμετέχει στην προσπάθεια της πολιτείας για τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών που πλήττουν τη χώρα μας και στηρίζει με δράσεις όσους επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Το ΕΚΠΑ, ανταποκρινόμενο άμεσα στις ανάγκες που έχουν προκύψει από τις πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές, συνδράμει την πολιτεία αξιοποιώντας το πολύ υψηλού επιπέδου επιστημονικό του δυναμικό και την τεχνογνωσία του.

Μεταξύ των δράσεων και αυτή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ που βρίσκεται σε επικοινωνία με το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ώστε από κοινού να συνδράμουν το Υπουργείο Υγείας στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης μετά τις καταστροφές.

Το ΠΜΣ «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών» της Ιατρικής Σχολής με Διευθυντή τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Πικουλή βρέθηκε στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας με δύο κλιμάκια, στην Καρδίτσα και στη Λάρισα, αποτελούμενα από επιστημονικούς συνεργάτες, απόφοιτους και φοιτητές του προγράμματος, και υποστηρίζει την υγειονομική διαχείριση των πλημμυροπαθών στις πληγείσες περιοχές και στις δομές που δημιουργήθηκαν στον Παλαμά και στην Καρδίτσα, υπό το συντονισμό του Υπουργείου Υγείας. Τα κλιμάκια θα παραμείνουν στη Λάρισα και στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσα συνδράμοντας στο  έργο  που υλοποιεί το Υπουργείο Υγείας  για την υγειονομική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους κατοίκους των περιοχών αυτών.