Έντονη δυσαρέσκεια από τον πρόεδρο του Πετρόπορου και τους κατοίκους

Την έντονη δυσαρέσκεια μεταφέρει ο πρόεδρος του Πετροπόρου, Κώστας Φορτητήρας, σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο χωριό τις ημέρες της πλημμύρας και μετέπειτα, επιρρίπτοντας ευθύνες στην δημοτική Αρχή

Με κείμενο του, μεταφέρει την πικρία και την απογοήτευση του, καθώς ο Πετρόπορος, παρά το γεγονός ότι πλημμύρισε δεν έχει ενταχτεί στο σύστημα της ηλεκτρονικής Πλατφόρμας arogi.gov.gr προκειμένου να υποβάλλει τις αιτήσεις για να προωθηθούν οι διαδικασίες για κρατική αρωγή.

«Μετά λύπης εγώ και οι συγχωριανοί μου, παρατηρούμε μέχρι και σήμερα ότι ο Πετρόπορος, παρά το γεγονός ότι πλημμύρισε δεν έχει ενταχτεί στο σύστημα της ηλεκτρονικής Πλατφόρμας arogi.gov.gr προκειμένου να υποβάλλουμε τις αιτήσεις μας για να προωθηθούν οι διαδικασίες για να τύχουμε της κρατικής αρωγής.

Το χωριό μας, πνίγηκε στην πλειονότητα του, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, με τις καταστροφές να είναι ανυπολόγιστες. Με δυσάρεστη έκπληξη παρατηρούμε ότι ο Πετρόπορος δεν είναι ενταγμένος στο σύστημα. Αλήθεια γιατί; Μπορεί να μας απαντήσει ο Δήμος, ο δήμαρχος Φαρκαδόνας, Σπύρος Αγναντής, ο αντιδήμαρχος Έργων και οι κύριοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου γιατί δεν ενταχτήκαμε; Μήπως δεν πλημμυρίσαμε εμείς; Μήπως ως όφειλε ο Δήμος δεν ενημέρωσε τις αρμόδιες Αρχές και για την ένταξη του Πετρόπορου στο σύστημα;

Τα νερά στο χωριό κάλυψαν τα σπίτια, τις περιουσίες μας, τις επιχειρήσεις μας, στους στάβλους μας, καταστρέφοντας τα πάντα.

Μόνοι και αβοήθητοι μετά την εκκένωση μια ολόκληρη κοινότητα, να προσπαθούμε και να επιχειρούμε μόνοι για να προστατεύσουμε τις περιουσίες μας, να προστατευτούμε και να σώσουμε τις ζωές μας.

Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή είναι η αλήθεια για την οποία πρέπει να απολογηθείτε, απέναντι στους κατοίκους», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.