Ακατάλληλο μέχρι στιγμής για πόση και για μπάνιο το νερό σε 11 κοινότητες του Δήμου Φαρκαδόνας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της ΔΕΥΑΦ για την καταλληλότητα του νερού σε κοινότητες του Δήμου Φαρκαδόνας. Από τους ελέγχους προκύπτει ότι το νερό είναι ακατάλληλο για πόση σε 11 χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας, ενώ σε 7 κοινότητες προέκυψε ότι είναι κατάλληλο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τους εργαστηριακούς ελέγχους προκείπτει πως κατάλληλο για πόση και για όλες τις χρήσεις είναι το νερό στις κοινότητες:

ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ 

ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ 

ΝΟΜΗ 

ΣΕΡΒΩΤΑ 

ΔΙΑΣΕΛΛΟ 

ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ 

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΝΤΙΩΝ 

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ.

Ακατάλληλο για πόση και μπάνιο

Σύμφωνα με τους ελέγχους ακατάλληλο για πόση, μπάνιο, αλλά μόνο για καθαρισμό αυλών είναι το νερό στις κοινότητες: 

ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ 

ΓΡΙΖΑΝΟ 

ΖΑΡΚΟ 

ΠΗΝΕΙΑΔΑ 

ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙ 

ΟΙΧΑΛΙΑ 

ΚΡΗΝΗ  

ΠΕΤΡΩΤΟ

ΚΛΟΚΟΤΟΣ 

ΓΕΩΡΓΑΝΑΔΕΣ 

ΠΕΤΡΟΠΟΡΟΣ

Οδηγίες για την κατανάλωση νερού και τροφίμων:

  • Μην πίνετε νερό από το δίκτυο ύδρευσης και μην το χρησιμοποιείτε για να πλένετε πιάτα, να πλένετε τα χέρια σας, να βουρτσίζετε τα δόντια ή να πλένετε ή να προετοιμάζετε φαγητό, έως ότου ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα διασφάλισης της ποιότητας του. Να χρησιμοποιείτε εμφιαλωμένο νερό.
  • Τα νερά της πλημμύρας μπορεί να έχουν παρασύρει τρωκτικά και ερπετά από άλλες περιοχές τα οποία μπορεί να είναι επικίνδυνα. Τα ούρα των τρωκτικών μπορεί να επιμολύνουν το νερό με παθογόνους μικροοργανισμούς.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι θα πρέπει να αποφεύγεται κάθε χρήση του νερού καθώς μπορεί να προκαλέσει δερματικά εξανθήματα, αλλά και μετάδοση ασθενειών, όπως γαστρεντερίτιδας, ενδεχομένως και λεπτόσπειρα. Αυτή μπορεί να μεταδοθεί όταν ούρα ή ιστοί μολυσμένου ζώου έρθουν σε επαφή με βλεννογόνους (των οφθαλμών, της μύτης και του στόματος) ή με λύσεις συνεχείας του δέρματος. Επίσης, η μετάδοση μπορεί να γίνει έμμεσα όταν ο άνθρωπος έρθει σε επαφή με μολυσμένο από ούρα περιβάλλον (κολύμπι ή έκθεση σε μολυσμένα νερά, κατάποση μολυσμένης τροφής).