Κουνάβια προκαλούν ζημιές και σκοτώνουν οικόσιτα σε κοινότητες του Δήμου Φαρκαδόνας

Μέχρι προσφάτως είχαμε συνηθίσει την πολυάριθμη εμφάνιση αγριόχοιρων σε περιοχές του Δήμου Φαρκαδόνας. Πλέον κάτοικοι κοινοτήτων του Δήμου Φαρκαδόνας, βρίσκονται αντιμέτωποι με την εμφάνιση κουναβιών εντός των οικισμών.

Καθημερινά είναι τα παράπονα που διατυπώνουν κάτοικοι χωριών της Φαρκαδόνας, από την πολυάριθμη εμφάνιση των κουναβιών. Τα ζώα εμφανίζονται τις βραδινές ώρες, προκαλώντας ζημιές σε σκεπές σπιτιών, σε αυτοκίνητα, κυρίως σε καλώδια, τα οποία βρίσκονται σταθμευμένα σε αυλές σπιτιών, καθώς και σε οικόσιτα, τα οποία τα σκοτώνουν.

Κάτι ανάλογο συνέβη χθες το βράδυ στην κοινότητα του Κλοκοτού. Συγκεκριμένα όπως μετέφερε ο ιδιοκτήτης της οικίας το κουνάβι, σκότωσε αρκετά οικόσιτα, προκαλώντας ταυτόχρονα ζημιές στην περίφραξη του χώρου.

Κάτοικοι των χωριών αποδίδουν το φαινόμενο της εμφάνισης των κουναβιών στα ακαθάριστα οικόπεδα που βρίσκονται στα χωριά, όπου επικρατεί πυκνή βλάστηση με αποτέλεσμα τα ζώα να βρίσκουν χώρο – σημείο για φύλαξη της ώρες τις ημέρες και να δρουν το βράδυ όπου επικρατεί σκοτάδι και ησυχία.