Άρση των αδικιών εις βάρος των καπνοπαραγωγών ζητά ο Χρήστος Μιχαλάκης

Ο αντιπεριφερειάρχης κοινοποίησε στο αρμόδιο υπουργείο επιστολή μέσω της οποία ζητά να αρθούν οι αδικίες στις αποζημιώσεις των καπνοκαλλιεργητών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων

Στο πλευρό των καπνοπαραγωγών τάσσεται ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ζητώντας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άρση αδικιών. Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα η συγκεκριμένη κατηγορία αγροτών έρχεται αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα, τα οποία τους έχουν οδηγήσει στην απόγνωση.

Ειδικότερα ο κ. Μιχαλάκης κοινοποίησε στο αρμόδιο υπουργείο επιστολή μέσω της οποία ζητά να αρθούν οι αδικίες στις αποζημιώσεις των καπνοκαλλιεργητών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Ο αντιπεριφερειάρχης σημειώνει ότι βάση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εκδόθηκε για την αποζημίωση των καπνοκαλλιεργητών, στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων εγκρίθηκαν μόνο 18 δικαιούχοι οι οποίοι καλλιεργούν τις ποικιλίες «Μπάσμας» και «Κατερίνης», ενώ έμειναν εκτός της λίστας 120 καπνοκαλλιεργητές της ποικιλίας «Βιρτζίνια».

Ο κ. Μιχαλάκης ζητά από την ηγεσία του υπουργείου να αναλάβει πρωτοβουλία για την άρση της παραπάνω αδικίας.

«Μαζί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, αναλάβαμε πρωτοβουλία προκειμένου να αρθεί η αδικία που υπέστησαν με τις αποζημιώσεις καπνοκαλλιεργητές της Π.Ε. Τρικάλων. Διαμαρτυρόμαστε για την αδικία απέναντι στους πληγέντες καπνοπαραγωγούς της Π.Ε. Τρικάλων, οι οποίοι είχαν πραγματικά μεγάλα ποσοστά καταστροφής και απώλειας των καλλιεργειών τους κατά το έτος 2018, και ζητούμε  από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για τη διενέργεια όλων των σύννομων απαιτούμενων ενεργειών, για την οικονομική τους αποζημίωση» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.