Αρνητικά 154/154 Rapid Tests σε Οιχαλία και Ζάρκο

Κλιμάκιο ειδικού σκοπού της περιφέρειας Θεσσαλίας με επικεφαλής την συντοπίτισσα Ιατρό και Περιφερειακή Σύμβουλο κα Δήμητρα Νάτσινα, επισκέφτηκαν τα δύο χωριά και πραγματοποίησαν προληπτικούς ελέγχους που βγήκαν στο σύνολό τους αρνητικοί.

Άκρως ικανοποιητική χαρακτηρίστηκε η προσέλευση των κατοίκων των κοινοτήτων Οιχαλίας και Ζάρκου στη δειγματοληψία ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου “Rapid Test” για τον κορονοϊό.

Η δειγματοληψία σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα “ΚΡΗΝΗ LIVE” που έδωσε το παρών, έγινε σήμερα Παρασκευή πρωί, στα αγροτικά Ιατρεία των δύο κοινοτήτων σε μία διοργάνωση που έφερε την σφραγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του δήμου Φαρκαδόνας, των Κοινοτήτων και του ΕΑΔΥ. Το έργο του ειδικού κλιμακίου συντόνισε για άλλη μια φορά η συντοπίτισσα Ιατρός και περιφερειακή σύμβουλος κα Δήμητρα Νάτσινα. Κατά τις επισκέψεις του κλιμακίου της ΤΟΜΥ Τρικάλων στα δύο χωριά του δήμου Φαρκαδόνας ελήφθησαν δείγματα από 154 άτομα κάθε ηλικίας που έσπευσαν να πραγματοποιήσουν το τεστ. Από αυτά 89 διενεργήθηκαν στην κοινότητα Οιχαλίας και 65 στο Ζάρκο. Όλα σύμφωνα με την κα Νάτσινα υπήρξαν αρνητικά, γεγονός ενθαρρυντικό καθώς τα μέτρα και η προσοχή που δείχνουν οι πολίτες αποδίδουν καρπούς απέναντι στο θανατηφόρο ιό.

“Τα αρνητικά τεστ μας δείχνουν πως το υιικό φορτίο στα δύο χωριά είναι ελάχιστο έως μηδαμινό. Το γεγονός αυτό σαφώς και δεν πρέπει να μας καθησυχάζει καθώς ο ιός βρίσκεται δίπλα μας και οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ό,τι κι αν κάνουμε, λαμβάνοντας τα αυστηρά μέτρα προστασίας” σημείωσε στην “ΚΡΗΝΗ LIVE” η κα Δήμητρα Νάτσινα. Στην διάρκεια των ελέγχων στην Οιχαλία το παρών έδωσαν η αντιδήμαρχοι Φαρκαδόνας κ.κ. Ειρήνη Κακαϊτσα και Βαγγέλης Κοσμάς, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βαγγέλης Παθέκας, ο πρ. δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Αγγέλης, ενώ στο Ζάρκο παρέστη ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Γιάννης Βούλγαρης και οι κοινοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Δήμος Γκράβας και Αναστασία Διβανέ – Μπέη.

Ανάλογα τεστ θα διενεργηθούν και σε άλλα χωριά του δήμου Φαρκαδόνας το αμέσως επόμενο διάστημα.