Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Κύπρου ο Δημόκριτος Ζερβάκης

Ο κ. Ζερβάκης, αποτελεί ένα ιδιαίτερα γνωστό και αγαπητό πρόσωπο για την περιοχή της Φαρκαδόνας, μιας και η καταγωγή της συζύγου του, έλκεται από την κοινότητα Ζάρκου

Τα ηνία της Εθνικής Φρουράς Κύπρου ως Αρχηγός, αναλαμβάνει ένας δικός μας άνθρωπος, ιδιαίτερα γνωστός για την περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας. Ο τέως Διοικητής της Α’ Στρατιάς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, αναλαμβάνει από τις 20 Μαρτίου καθήκοντα Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Κύπρου.

Ο κ. Ζερβάκης, όπως προαναφέρθηκε αποτελεί ένα ιδιαίτερα γνωστό και αγαπητό πρόσωπο για την περιοχή της Φαρκαδόνας, μιας και η καταγωγή της συζύγου του, έλκεται από την κοινότητα Ζάρκου.

Θεωρείται εξαίρετος γνώστης της στρατιωτικής κατάστασης στην Κύπρο, αφού μεταξύ άλλων τη διετία 2012 – 2014, υπηρέτησε ως Επιτελάρχης του ΓΕΕΦ.

Ο Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης γεννήθηκε το 1961 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1983 ως Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.

Παρακολούθησε όλα τα σχολεία του Πυροβολικού, ενώ είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Είναι απόφοιτος, επίσης, του Βασικού Τμήματος της Σχολής Πυροβολικού και της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών των ΗΠΑ. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, κατέχει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών (MASTER OF ARTS) του Πανεπιστημίου HULL του Ηνωμένου Βασιλείου στις Στρατηγικές Σπουδές.

Υπηρέτησε σε διάφορες Μονάδες Πυροβολικού από όλες τις θέσεις, ως εκπαιδευτής και επιτελής στο Γραφείο Μελετών της Σχολής Πυροβολικού και ως επιτελής στο ΓΕΕΘΑ. Επίσης έχει υπηρετήσει ως παρατηρητής και επιτελής στην αποστολή των Ηνωμέως επιτελής στην Στρατιωτική Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διετέλεσε Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού ΓΕΣ, Επιτελής και επί διετία Διευθυντής της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ. Πριν αναλάβει τα καθήκοντα του Επιτελάρχη του ΓΕΕΦ, ήταν Διοικητής της 96 Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής «ΧΙΟΣ».

Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό και καθήκοντά του, παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις, το μετάλλιο των Ηνωμένων Εθνών καθώς και το ασημένιο μετάλλιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Γαλλίας και το μετάλλιο του Τάγματος της Αξίας του Γαλλικού Έθνους.

Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες.