Απογοήτευση στα πρατήρια υγρών καυσίμων

Το lockdown  επέφερε μειώσεις στις πωλήσεις έως και 90% αναφέρει η δημοτική σύμβουλος Φαρκαδόνας κα Ελένη Στεργίου – Μπότη ζητώντας την στήριξη όλων των πληττόμενων επιχειρήσεων

Τελικά επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμη φορά και οι πρατηριούχοι της περιοχής μας. Μπορεί οι επιχειρήσεις τους να παραμένουν ανοιχτές, δυστυχώς για εκείνους το lockdown και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις έχουν επιφέρει τεράστιο πλήγμα στις πωλήσεις υγρών καυσίμων.

Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει και η δημοτική σύμβουλος, Ελένη Στεργίου-Μπότη, η οικογένεια της οποίας δραστηριοποιείται στο εμπόριο υγρών καυσίμων. Όπως αναφέρει η ίδια η κίνηση από την έναρξη του lockdown παρουσιάζει ραγδαία μείωση, η οποία αγγίζει το 90%.

«Μπορεί οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο των καυσίμων να παραμένουν ανοιχτές, δυστυχώς όμως η κίνηση τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και πανελλαδικά είναι μηδαμινή. Το τελευταίο μήνα από την έναρξη των περιοριστικών μέτρων μιλάμε για μια πτώση της τάξης του 90%, τη στιγμή που τα έξοδα και οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων είναι τεράστια», σημειώνει η κα Στεργίου-Μπότη.

Η μόνη κίνηση που παρατηρείται σήμερα στα πρατήρια υγρών καυσίμων αφορά τις παραγγελίες και πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης εξαιτίας των αυξημένων αναγκών του χειμώνα.

Η κα Στεργίου – Μπότη δεν παραλείπει να ζητήσει την στήριξη όλων εν λόγω επιχειρήσεων, όπως φυσικά κι όλων εκείνων που παραμένουν ανοιχτές και πλήττονται από την πανδημία προκειμένου να συνεχίζουν να υφίστανται και μετά το τέλος αυτής.