Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα μετά από ανατροπή λεωφορείου

Το ατύχημα σημειώθηκε μεταξύ Προαστίου Καρδίτσας και Σερβωτών Τρικάλων, όταν μαθητικό λεωφορείο, χωρίς ευτυχώς επιβάτες ανετράπη σε χαντάκι

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής σε Τροχαία, ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική Υπηρεσία στην δυσάρεστη είδηση της εκτροπής λεωφορείου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καρδίτσας.

Το λεωφορείο κινούνταν στο δρόμο, στο ύψος του γηπέδου Προαστίου, μεταξύ Προαστίου και Σερβωτών, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του μεγάλου οχήματος με αποτέλεσμα να εκτραπεί της πορείας και να ανατραπεί σε γειτνιάζον χαντάκι.

Το ευτύχημα ήταν ότι στο λεωφορείο δεν υπήρχαν επιβάτες, ενώ σώος και με όχι σοβαρά τραύματα κατάφερε να απεγκλωβιστεί ο οδηγός.

Στο σημείο του ατυχήματος έφτασαν αμέσως κάτοικοι του Προαστίου που άκουσαν τον δυνατό θόρυβο από την ανατροπή. Μίλησαν για θαύμα καθώς το λεωφορείο εκτελούσε όπως είπαν μαθητικό δρομολόγιο κι εκείνη την ώρα δεν επέβαινε κανείς εντός αυτού. Λίγη ώρα πριν το λεωφορείο είχε αποβιβάσει σε γειτονικά χωριά μαθητές που φοιτούν σε σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Σελλάνων. 

Όπως ανέφεραν οι πρώτοι μάρτυρες που βρέθηκαν στο σημείο, εντός του λεωφορείου βρισκόταν εγκλωβισμένος ο οδηγός που καλούσε σε βοήθεια. Αμέσως κάλεσαν την Αστυνομία ενώ ειδοποιήθηκε ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική. Εκεί στήθηκε μια επιχείρηση αρχικά για τον απεγκλωβισμό του οδηγού, που βρισκόταν τραυματισμένος έχοντας ακινητοποιηθεί καθώς είχε «σφηνωθεί» το κάτω άκρο σε σημείο της θέσης του συνοδηγού.

Ο οδηγός άμεσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας όπου και νοσηλεύεται ενώ την προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί η Τροχαία Καρδίτσας.