Από τον Παλαιό Ιερό Ναό της Φαρκαδόνας ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του πολιούχου Αγίου Νικολάου

Αρκετός κόσμος συνέρευσε στην εκκλησία για να τιμήσει την εορτή της Αποκομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου  

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν σε όλο το φάσμα της περιοχής Φαρκαδόνας, δεν επέτρεψαν να σημάνει το απόγευμα της Πέμπτης η καμπάνα στο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου, στο Ρουμάνι της Φαρκαδόνας. Στην δασώδη περιοχή, δίπλα στις όχθες του Πηνειού ποταμού, όπου βρίσκεται κτισμένος ο ναός προς τιμή του Αγίου Νικολάου. Οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στην αγροτική οδό που οδηγεί στο εξωκλήσι, καταμεσής του δάσους και οι θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου να μεταφερθούν και να τελεστούν στον παλιό ναό του Αγίου Νικολάου στο κέντρο της Φαρκαδόνας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση του πανηγυρικούς εσπερινού μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας κ. Μιχάλης Μπαγιώτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ελένη Στεργίου Μπότη, Δέσποινα Καπνουτζή Σπήλιου, Γιάννης Μέμηλας, ο πρόεδρος της Φαρκαδόνας κ. Θάνος Κούτσικος, ο πρόεδρος του Κεραμιδίου κ. Βασίλης Θεοδώρου και πλήθος πιστών για να τιμήσουν τον πολιούχο Άγιο Νικόλαο, προστάτη της κωμόπολης ενώ τελέστηκε μνημόσυνο στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Μετά το πέρας του εσπερινού δόθηκε σε όλους τους πιστούς παραδοσιακή φιλοξενία προσφορά της οικογενείας Ζαχαρία Νάτσινα.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και το πρωί της Παρασκευής, από τον ίδιο χώρο τον παλιό ναό της Φαρκαδόνας με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας επί της εορτής της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου. Η Θεία Λειτουργία που ήταν προγραμματισμένη στο εξωκλήσι, αναβάλλεται εξ αιτίας των προαναφερομένων.

Το βράδυ της Παρασκευής καιρού επιτρέποντος αναμένεται να διεξαχθούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία της κωμόπολης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.