Από καρδιάς ευχαριστίες από τον μοναχό Πρόδρομο στο Δήμο Φαρκαδόνας

Άμεση ανταπόκριση του Δήμου Φαρκαδόνας για τον καθαρισμό του χιονιού στο σύνολο του δρόμου που οδηγεί στην Ιερά Μονή Γενέσιου της Θεοτόκου Ορφανού Οιχαλίας

Με τη βοήθεια της Παναγίας και τη συνδρομή του Δήμου Φαρκαδόνας καθαρίστηκε από το χιόνι στο σύνολό του ο δρόμος που οδηγεί στην Ιερά Μονή του Γενέσιου της Θεοτόκου στο Όρος Ορφανός της Οιχαλίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΚΡΗΝΗ LIVE» που αναρτήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, το ύψος του χιονιού στο Όρος Ορφανός που βρίσκεται κτισμένη σε υψόμετρο 1.000 μέτρων η Ιερά Μονή της Οιχαλίας, άγγιξε τους 40 πόντους, με το μοναστήρι και το μοναχό Πρόδρομο, υπεύθυνο και θυροφύλακα της Μονής να βρίσκονται αποκλεισμένοι. Η αντίδραση του Δήμου Φαρκαδόνας υπήρξε άμεση και με την εκτόνωση των δυσμενών καιρικών συνθηκών, εκχιονιστικό μηχάνημα ανηφόρησε στην Ιερά Μονή καθαρίζοντας από τους μεγάλους όγκους χιονιού το δρόμο, κάνοντας λειτουργικό και προσβάσιμο.

Αν και το έργο χαρακτηριζόταν αρκετά δύσκολο, εξαιτίας του χιονιού αλλά και της μορφολογίας, το μηχάνημα με την βοήθεια της Παναγίας, που σκεπάζει από ψηλά όλη την Οιχαλία και το Δήμο από άκρη σε άκρη, και την ανθρώπινη προσπάθεια του χειριστή του μηχανήματος, επετεύχθη ο στόχος του εκχιονισμού.  

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος της Μονής, μοναχός Πρόδρομος, ευχαριστεί θερμά για την προσπάθεια όλων, για τον καθαρισμό και την προσβασιμότητα στο μοναστήρι. Ευχαριστεί το δήμαρχο Φαρκαδόνας, κ. Σπύρο Αγναντή, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Βαγγέλη Κοσμά, κι όλο το Δήμο, για την άμεση ανταπόκριση, ευχόμενος η Παναγία να στέκει δίπλα τους και στο σύνολο των κατοίκων της περιοχής μας. Ευχαριστεί το συνεργείο και τους υπαλλήλους που προσέγγισαν το σημείο, ευχόμενος σε όλους η Παναγία να προσφέρει υγεία, μακροημέρευση και επίτευξη κάθε επιθυμίας.