Απεργούν αύριο Τρίτη οι Μαγαζάτορες

Ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος αναμένεται να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους σχετικά με τα μέτρα που ελήφθησαν προσφάτως, τονίζοντας ότι αυτά δεν αποτελούν στήριγμα αλλά την ταφόπλακα, φέρνοντας ως παράδειγμα την χαμηλή κίνηση που παρατηρείται στις επιχειρήσεις τους

Κλείνουν τα μαγαζιά και βγαίνουν στους δρόμους

Ρολά κατεβάζουν το πρωί της Τρίτης και στα Τρίκαλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και η εστίαση στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης. Ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος αναμένεται να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους σχετικά με τα μέτρα που ελήφθησαν προσφάτως, τονίζοντας ότι αυτά δεν αποτελούν στήριγμα αλλά την ταφόπλακα, φέρνοντας ως παράδειγμα την χαμηλή κίνηση που παρατηρείται στις επιχειρήσεις τους.

Για το πρωί της Τρίτης στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων προγραμματίζονται δυο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, οι οποίες θα διεξαχθούν την ίδια ώρα, στις 11 το πρωί μπροστά από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων.

Στις 11 το πρωί μπροστά από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων θα συγκεντρωθούν τα Σωματεία της εστίασης, τα οποία στη συνέχεια θα καταθέσουν υπόμνημα διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη.

«Σεβόμενοι την δημόσια υγεία, αναζητάμε βιώσιμα μέτρα στήριξης για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε εμείς και οι χιλιάδες εργαζόμενοί μας.

Ζητούμε:

· Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη.

· Μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε ΜΗ επιστρεπτέα.

· Συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές.

· Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.

· Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας.

· Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.

· Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.

· Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.

· Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση των εκπροσώπων Σωματείων της εστίασης.

Στην πλατεία Ρήγα Φεραίου αναμένεται να συγκεντρωθούν μέλη της ΠΑΣΕΒΕ Τρικάλων, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα επιβαλλόμενα μέτρα.

«Η κυβέρνηση χωρίς να πάρει το παραμικρό μετρό στήριξης για τους μικρούς επαγγελματίες
βάφτισε «μικρή αναστάτωση» τη μετατροπή των επαγγελματιών σε χωροφύλακες των μαγαζιών
τους υπό την απειλή δυσβάσταχτων προστίμων.  Ζήτησε υποκριτικά από τους επαγγελματίες να μη συμβάλουν στη διάδοση του κορονοϊού! Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση αφήνει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ξέφραγο αμπέλι, συγχωνεύει σχολεία, δεν κάνει κανένα έλεγχο στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, στα supermarket, στους χώρους λατρείας και αλλού. Ζήτησε θυσίες από τους επαγγελματίες, με πρόσχημα την αντοχής του συστήματος υγείας ενώ
την ίδια στιγμή θεωρεί περιττό κόστος την όποια ενίσχυση του σε υλικό και έμψυχο δυναμικό.», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση εκπροσώπων Σωματείων της ΠΑΣΕΒΕ.