Ανυπολόγιστες οι καταστροφές στους Δήμους Φαρκαδόνας και Τρικκαίων

Λιμνοθάλασσα 36.600 στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων εκ των οποίων 25.400 στο Δήμο Φαρκαδόνας και 11.200 στο Δήμο Τρικκαίων  

Στις πληγείσες περιοχές του νομού, ταυτόχρονα και στο Δήμο Φαρκαδόνας, περιόδευσαν για να σχηματίσουν μια πλήρη εικόνα, κλιμάκια της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του ΕΛΓΑ. Το κλιμάκιο μεταξύ των άλλων αποτελούνταν από τον διευθυντής της διεύθυνσης κ. Μανώλη Γουγουλάκη, την υπεύθυνη του ΕΛΓΑ για τον νομό Τρικάλων κα Αναστασία Τσάτσα, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Το κλιμάκιο είχε την ευκαιρία να συζητήσει με αγρότες και προέδρους κοινοτήτων, προχωρώντας σε μια αποτίμηση των ζημιών που υπέστη η φυτική παραγωγή από τις πλημμύρες του Πηνειού.

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε περιοχές από τα Μεγάλα Καλύβια έως την Πηνειάδα σχηματίζοντας πλήρη εικόνα για τις ζημιές. Όπως ανέφερε ο κ. Γουγουλάκης οι μεγαλύτερες ζημιές εντοπίζονται στην περιοχή της Φαρκαδόνας.

Σχετικά με το σύνολο των ζημιών και σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «KPHNH LIVE», αυτές ανέρχονται στις 36.600 στρέμματα στους Δήμους Τρικκαίων και Φαρκαδόνας, εκ των οποίων 25.400 στην περιοχή της Φακραδόνας και 11.200 σε κοινότητες του Δήμου Τρικκαίων.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση σε όλο το νομό επλήγησαν 36.600. Από αυτά τα 11.200 στρέμματα ανήκουν στο Δήμο Τρικκαίων και στις κοινότητες Μεγάλων Καλυβίων, Γλίνους, Λόγγου και Αγίας Κυριακής. Πρόκειται για 5.800 στρέμματα με βαμβάκι, 1.300 στρέμματα με καλαμπόκι, 4.000 τριφύλλι και 100 στρέμματα κηπευτικά.

Οι μεγαλύτερες ζημιές εντοπίζονται στο Δήμο Φαρκαδόνας και στις κοινότητες Ζάρκου, Πηνειάδας, Κεραμιδίου, Φαρκαδόνας, Κλοκοτού, Νομής, Φανερωμένης και Σερβωτών.

Οι ζημιές αγγίζουν τα 25.400 στρέμματα σε όλο το φάσμα του Δήμου Φαρκαδόνας. Ζημιές υπέστησαν 20.250 στρέμματα με βαμβάκι, 4.130 με καλαμπόκι, 1.000 στρέμματα με τριφύλλι. Οι μεγαλύτερες ζημιές εντοπίζονται σε Ζάρκο και Πηνειάδα.

Ταυτόχρονα υπήρξαν ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο καθώς παρασύρθηκαν 200 κυψέλες και πνίγηκαν 100 πρόβατα στην Δημοτική Ενότητα μεγάλων Καλυβίων  και παρασύρθηκαν 50 κυψέλες στην περιοχή της Πηνειάδας.

Τέλος να υπογραμμιστεί ότι σήμερα έγινε η αναγγελία των ζημιών και από σήμερα ξεκινά η δήλωση από πλευράς αγροτών στα ΚΕΠ των Δήμων Τρικκαίων και Φαρκαδόνας.