Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επιστροφή στο σχολείο

Σχεδόν καθολική θα είναι η προσέλευση των μαθητών και των νηπίων στα σχολεία του Δήμου Φαρκαδόνας

Αντίστροφα ξεκίνησε να μετρά ο χρόνος για την επιστροφή των νηπίων και των μαθητών και στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φαρκαδόνας. Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, όπως κατέγραψε και η ηλεκτρονική «ΚΡΗΝΗ LIVE» επέστρεψαν την περασμένη Πέμπτη στα σχολεία, προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για την έλευση των μαθητών. Οι δάσκαλοι φρόντισαν να διαμορφώσουν τις σχολικές αίθουσες, να μεταφέρουν καρέκλες και θρανία ενώ να διαμορφώσουν μέσω διαγραμμίσεων τους αύλειους χώρους που θα χρησιμοποιεί κάθε τμήμα.

Επίσης οι διευθύνσεις των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων ζήτησαν από τους γονείς τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονικά μηνύματα να τους ενημερώσουν, αν θα κάνουν χρήση της βεβαίωσης ή θα στείλουν κανονικά τα παιδιά τους στο σχολείο, για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι στα πολυμελή τμήματα άνω των 15 ατόμων θα υπάρχει το «σπάσιμο» της τάξης με τους μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματα εκ περιτροπής. Στα υπόλοιπα τμήματα κάτω των 15 μαθητών τα μαθήματα θα διεξάγονται σε καθημερινή βάση.
Από τα μέχρι στιγμής δείγματα που έλαβαν οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, που ήρθαν σε επικοινωνία με τους γονείς, είναι θετικά, μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των γονιών θα στείλουν τα παιδιά στο σχολείο, αφενός να επιστρέψουν έστω για λίγες ημέρες στο γνώριμο για εκείνα σημείο, που είναι το σχολείο, αφετέρου να συνεχίσουν μέσα στην αίθουσα τα μαθήματα, μακριά από οθόνες και υπολογιστές.

Τέλος να υπογραμμιστεί ότι τα μαθήματα στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα γίνουν μέχρι τις 26 Ιουνίου.

KRINI LIVE