Αντιμέτωπα με ενα ασυνήθιστο γεγονός Γυμνάσιο Οιχαλίας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας και Δημοτικό Σχολείο Πετρωτού

Άγνωστοι κλείδωσαν τις πόρτες των σχολείων με αποτέλεσμα νωρίς το πρωί να μην έχουν πρόσβαση μαθητές και εκπαιδευτικοί

Με ενα ασυνήθιστο γεγονός ήρθαν αντιμέτωποι εκπαιδευτικοί και μαθητές, δυο σχολείων του Δήμου Φαρκαδόνας και συγκεκριμένα του γυμνασίου Οιχαλίας και του 2ου δημοτικού σχολείου Οιχαλίας. Σύμφωνα με την ΚΡΗΝΗ LIVE άγνωστος-οι πιθανότητα μέσα στο Σαββατοκύριακο προσέγγισαν τα δύο σχολεία, κλειδώνοντας εσωπορτες και εξώπορτες στο γυμνάσιο Οιχαλίας ενώ στην περίπτωση του 2ου δημοτικού σχολείου Οιχαλίαςκλείδωσαν με αλυσίδες και λουκέτα και τις δύο αυλόπορτες και τοποθέτησαν ξυλώδες υλικό με κόλλα στις κλειδαριές και των πέντε πορτών εξόδου του κτιρίου. Τα συγκεκριμένα περιστατικά συμβαίνουν για πρώτη φορά στην περιοχή μας. Προκαλούν αγανάκτηση σε εκπαιδευτικούς και γονείς, καθώς άγνωστοι χωρίς ίχνος ευαισθησίας προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια. Για τα δυο συμβάντα ενημερώθηκε η Αστυνομία που ξεκίνησε τις έρευνες για υποθέσεις.

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση παρόμοι περιστατικό συνέβη και στο δημοτικό σχολείο Πετρωτού όπου άγνωστοι τοποθέτησαν ξυλώδες υλικό στις κλειδαριές ενώ προκάλεσαν και φθορές στα κεραμίδια του διδακτηρίου.

Ακολουθεί ανακοίνωση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας:

“Όταν εκλείπει η παιδεία και ο πολιτισμός, περισσεύει η ηλιθιότητα και βασιλεύει η αναρχία. Θρασείς νέοι, προφανώς, κλείδωσαν με αλυσίδες και λουκέτα και τις δύο αυλόπορτες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας και τοποθέτησαν ξυλώδες υλικό με κόλλα στις  κλειδαριές και των πέντε πορτών εξόδου του κτιρίου.   Οι λόγοι;  Προαναφέρονται. Τα αίτια; Ας κάνει την αυτοκριτική του ο καθένας μας κι ας αναλογιστεί τι είδους αξίες κληροδότησε στα παιδιά του! Το αποτέλεσμα; Κανένα! Το σχολείο λειτούργησε κανονικά και στην ώρα του. Αν έμεινε κάτι; Ναι. Το «γιατί». Γιατί αυτοί οι νέοι στιγματίζουν το  μέλλον τους επιλέγοντας παραβατική συμπεριφορά στον παρόν τους;”


1 σχόλιο

 1. ΛΥΜΠΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
  19/10/2021 στις 13:00

  Τα ίδια έχουν συμβεί προημερών και στο ΓΕΛ Φαρκαδόνας (ζημιά 150 € σε κλειδαριές και κανονικό καψόνι) ειδοποιούμε όλους ότι οι άγνωστοι μπορούμε να αποκαλυφθούν. Δεν θέλουμε να λερώνουμε ποινικά μητρώα ανηλίκων, αλλά οι βανδαλισμοί δεν πρέπει να συνεχιστούν. Καλούμε όσους ξέρουν κάτι να τηλεφωνίσουν στο 2433022521 και βλέπουμε.

  Με εκτίμηση

  Ο Δ/ντης του ΓΕΛ Φαρκαδόνας

  Α. Λυμπίκης