Αντιδράσεις από τον πρόεδρο του Πετρόπορου και τους κατοίκους

Μιλούν για κατάφορη αδικία που δεν συμπεριλαμβάνεται η δημοτική ενότητα Πελινναίων στην ΚΥΑ για τους σεισμοπαθείς

Ορατές είναι οι πρώτες αντιδράσεις και τα παράπονα που προέρχονται από προέδρους και κατοίκους των Πελινναιων σχετικά με την μη ένταξη της περιοχής στις σεισμόπληκτες δημοτικές ενότητες των νομών Τρικάλων και Λάρισας.

Οι πρώτες αντιδράσεις προήλθαν από την κοινότητα Πετρόπορου και συγκεκριμένα από τον πρόεδρο κ. Κώστας Φορτωτήρα. Ο ίδιος έκανε λόγο για κατάφορη αδικία σε βάρος της δημοτικής ενότητας Πελινναίων, η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στην ΚΥΑ για την αποζημίωση των ζημιών που προήλθαν από τους σεισμούς.

Όπως ανέφερε και στον Πετρόπορο, όπως και στα γειτονικά χωριά προέκυψαν ζημιές με τους κατοίκους να μην μπορούν να αποκατασταθούν. Ο κ. Φορτωτήρας υπογράμμισε ότι ως κοινότητα κατατέθηκε αίτημα για την διενέργεια ελέγχων στις οικίες του χωριού, το οποίο έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου. Δυστυχώς όμως όπως εξηγεί στην ΚΡΗΝΗ LIVE όχι μόνο δεν έγιναν έλεγχοι, αλλά και η περιοχή δεν εντάχτηκε στην ΚΥΑ μαζί με τις δυο υπόλοιπες δημοτικές ενότητες. “Θα έπρεπε να ντρέπονται οι υπεύθυνοι. Πρόκειται για κατάφορη αδικία και ο Δήμος οφείλει άμεσα να παρέμβει ώστε να αποκατασταθεί η αδικία.”, σημείωσε ο κ. Φορτωτήρας.