Αντάμωσαν για 10η χρονιά και διασκέδασαν μέχρι το πρωί κάτοικοι και επισκέπτες της Κρήνης

Ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 10ο Αντάμωμα με την Παράδοση στην Κρήνη το περασμένο Σάββατο

Η πλατεία της Κρήνης αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, τις εκατοντάδες κόσμου, ντόπιων και επισκεπτών, που συμμετείχαν στο 10ο Αντάμωμα του χωριού. Του Πολιτιστικού ανταμώματος που φέτος συμπλήρωσε 10 χρόνια πολιτιστικής προσφοράς και εξελίχτηκε σε θεσμό για την περιοχή.

Μετά από δυο χρόνια απουσίας λόγω των περιορισμών που επέφερε η πανδημία το Αντάμωμα με την Παράδοση και τον Πολιτισμό επέστρεψε στην Κρήνη. Εκεί από όπου πρωτοξεκίνησε το 2011 από μια ομάδα κατοίκων που οραματίστηκε την εκδήλωση και από την πρώτη χρονιά σημείωσε απόλυτη επιτυχία. Φέτος μάλιστα η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού εκατοντάδες κόσμου, συμμετείχαν στην μεγάλη καλοκαιρινή εκδήλωση του χωριού για να ανταμώσουν και να ψυχαγωγηθούν.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης κα Σταμουλάκη, η οποία πραγματοποίησε μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν από την εποχή που άνοιξε τα πολιτιστικά πανιά η εκδήλωση, φτάνοντας στο σήμερα, όπου συναντά την ίδια και ίσως μεγαλύτερη απήχηση παρά το πέρας των χρόνων.

Σημείωσε οτι πέραν από ένα πολιτιστικό γεγονός, η εκδήλωση αποτελεί κι ένα κοινωνικό γεγονός καθώς έρχεται να σμίξει τους κατοίκους με τους ετεροδημότες και τους επισκέπτες.

Ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην εκδήλωση, στήριξαν την προσπάθεια, Δήμο Φαρκαδόνας και Περιφέρεια Θεσσαλίας που υπήρξε αρωγός, τους υποστηρικτές αλλά και τους απλούς εθελοντές που αγωνίστηκαν για την επιτυχημένη διοργάνωση και προετοιμασία.

Χαρούμενο και παραδοσιακό τόνο έδωσαν τα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης, που προσέφεραν ένα μοναδικό, μουσικοχορευτικό υπερθέαμα με χορούς της Θεσσαλίας κι άλλων περιοχών της χώρας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς επίσης κι όλοι όσοι υποστήριξαν με κάθε μέσο και τρόπο το Σύλλογο αυτή τη χρονιά.

Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ χορό και άφθονο κέφι που προσέφεραν τα μέλη της παραδοσιακής ορχήστρας, Νεκτάριος Παπαγεωργίου κ Δημήτρης Γακιόπουλος, ΠόπηΣφήνα κ.α. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής με την ευχή όλων του χρόνου να ξανασμίξουν όλοι μαζί, υγιείς και δυνατοί στον ίδιο χώρο για να ανταμώσουν για 11η χρονιά και να θυμηθούν τα παλιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.