Άνοιξε τις πύλες του στο κοινό ο Μύλος των Ξωτικών

Το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο της χώρας μας περιμένει όλους για να απολαύσουμε για έβδομη συνεχή χρονιά παραμυθένιες γιορτές

Για έβδομη συνεχή χρονιά ο Μύλος των Ξωτικών άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το πρωί της Παρασκευής και είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες του απ’ όλη την Ελλάδα.

Ο Άη Βασίλης, τα Ξωτικά, η Πριγκίπισσα του Φεγγαριού, κι άλλοι παραμυθένιοι ήρωες θα βρίσκονται κοντά μας, για περισσότερο του ενός μήνα για να μας ταξιδέψουν σε έναν κόσμο μαγικό, ξεκινώντας το φετινό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι.

Οι πειρατές κατέφθασαν, ένα τεράστιο Πειρατικό καράβι προσάραξε στο νησί του Άη Βασίλη και είναι έτοιμο να εντυπωσιάσει τους επισκέπτες.

Νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής κ. Χρήστος Γούλας, επισκέφτηκε το χώρο που διεξάγεται το Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο, πραγματοποιώντας αυτοψία και διευθετώντας τις τελευταίες διαδικαστικές λεπτομέρειες. Στο χώρο βρέθηκε και η Επιτροπή Ελέγχου, πραγματοποιώντας την τελευταία αυτοψία, για την ασφάλεια του χώρου. Νωρίς το απόγευμα στο Μύλο ξεκίνησαν να προσέρχονται οι πρώτοι επισκέπτες, κυρίως Τρικαλινοί, για να ξεναγηθούν στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο, που κάθε χρόνο κεντρίζει την προσοχή χιλιάδων επισκεπτών.

Σε καθημερινή βάση έως τις αρχές του νέου χρόνου, 7 Ιανουαρίου για την ακρίβεια, που θα βρίσκεται σε λειτουργία ο Μύλος των Ξωτικών, οι διοργανωτές επιφυλάσσουν μικρές και μεγάλες εκπλήξεις, καλλιτεχνικές δράσεις, συναυλίες και παιδικά δρώμενα… Για 38 ημέρες οι επισκέπτες του θα μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν σε 13 δράσεις, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου έχουν προγραμματιστεί 129 συνολικά εκδηλώσεις, εντός και εκτός του Μύλου.

Την επίσημη έναρξη του Μύλου των Ξωτικών θα κηρύξει ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου στις 6:30 το βράδυ της Κυριακής. Σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα ο νυχτερινός, Τρικαλινός, ουρανός αναμένεται να φωτίσει, μεταφέροντας το Χριστουγεννιάτικο φως, σε κάθε γωνιά του νομού και της χώρας καλωσορίζοντας τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Εντωμεταξύ το γιορτινό κλίμα επεκτείνεται σ’ όλη την πόλη, το απόγευμα του Σαββάτου, μιας και ο Δήμος και συγκεκριμένα ο δήμαρχος αναμένεται να φωτίσει στις 5:30 μ.μ. το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο φυσικό δέντρο στην Ελλάδα που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης των Τρικάλων και φωταγωγείται, μεταφέροντας ένα άκρως εορταστικό κλίμα.