Ανήσυχα τα αδέσποτα που φυλάσσονται στο πρώην κτηνιατρείο Φαρκαδόνας

Κάτοικοι αναφέρουν ότι τα βράδια τα αδέσποτα που βρίσκονται εντός του χώρου γαυγίζουν συνεχώς άγνωστο για ποιο λόγο ενώ κάποια μένουν απροστάτευτα καθώς βγαίνουν στο δρόμο καλώντας το Δήμο να λάβει άμεσα μέτρα προστασίας των ζώων

Αρκετό διάστημα τώρα στο χώρο που στεγαζόταν παλιότερα το Κτηνιατρείο Φαρκαδόνας φιλοξενούνται αδέσποτα που είχαν εντοπιστεί αβοήθητα στα χωριά του Δήμου. Το τελευταίο διάστημα περίοικοι του κτηνιατρείου αναφέρουν ότι στην περιοχή επικρατεί ιδιαίτερη ανησυχία από τα αδέσποτα, τα οποία ειδικά τις βραδινές ώρες γαυγίζουν συνεχώς, άγνωστο γιατί. Πέραν των αδέσποτων που βρίσκονται εντός των ειδικών κλοβών, αδέσποτα υπάρχουν και εντός του οικοπέδου αλλά και στο εξωτερικό χώρο, γεγονός που επιτείνει την ανησυχία για την ασφάλεια των ίδιων των ζώων και των πολιτών που διέρχονται του σημείου, είπε πεζοί, είτε με τα αυτοκίνητά τους. Κάποια από τα αδέσποτα εμφανίζονται επιθετικά στην ανθρώπινη παρουσία, όσο και στην κίνηση των οχημάτων, ενώ οι κάτοικοι παραπονιούνται και δυσοσμία που προέρχεται στον εκεί χώρο.

Όπως υποστήριξαν περίοικοι στην «ΚΡΗΝΗ LIVE» ήρθαν σε επικοινωνία με το Δήμο αλλά και με την αστυνομία, αναφέροντας το ζήτημα, χωρίς ωστόσο μέχρι και σήμερα να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη, ως προς την συγκέντρωση των αδέσποτων εντός του συγκεκριμένου χώρου αλλά ως προς την καθαριότητα του σημείου.

Περιμένουν άμεσες ενέργειες προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση για την προστασία των ζώων αλλά και την προστασία και ασφάλεια των κατοίκων, και των διερχόμενων του σημείου.