Ανηφόρησαν στον Ορφανό για να τιμήσουν την Παναγία μας

Κάτοικοι της Οιχαλίας αλλά και των όμορων χωριών συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις του Γενεσίου της Θεοτόκου στη φερώνυμη Ιερά Μονή

Άσβεστο παραμένει το καντήλι της Παναγίας καθώς επίσης και στον τάφο του μακαριστού ηγουμένου της Ιεράς Μονής Γενέσιου της Θεοτόκου Ορφανού Οιχαλίας. Μετά από μια μικρή περίοδο ερήμωσης του μοναστηριού, ενός εκ των πνευματικών φάρων της περιοχής μας, εξαιτίας της κοιμήσεως του μακαριστού ηγουμένου Κυρού Δωροθέου, το μοναστήρι απέκτησε εκ νέου ζωής από την έλευση ενός μοναχού που ζει πλέον από τον περασμένο Αύγουστο στην Μονή.

Ο π. πρόδρομος, υπεύθυνος πλέον της Ιεράς Μονής, από το σεπτό ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο, άνοιξε τις πύλες του μοναστηριού το διήμερο Σαββάτου και Κυριακής, με αφορμή τον εορτασμό του Γενέσιου της Θεοτόκου που είναι αφιερωμένος ο ναός του.

Εκατοντάδες κόσμου ανηφόρησαν το απόγευμα του Σαββάτου καθώς επίσης και το πρωί της Κυριακής στην κορφή του Όρους Ορφανός της Οιχαλίας για να παραστούν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μονής Γενέσιου της Θεοτόκου.

Ενός μοναστηριού με πλούσια θρησκευτική αξία, παράδοση και κληρονομιά, μιας και στον ιερό, αυτό χώρο μόνασαν δεκάδες μοναχοί, καθοδηγώντας πνευματικά τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και δοξάζοντας τον Τριαδικό Θεό, την Παναγία και τους Αγίους μας. Μάρτυρας όλων αυτών, οι αφηγήσεις κατοίκων της Οιχαλίας και των όμορων χωριών, όπως εξάλλου και τα λείψανα μοναχών που εκοιμήθησαν εντός της Μονής και φιλοξενούνται σε ειδικό χώρο στο Νάρθηκα της εκκλησίας.

Στο Ναό που είναι αφιερωμένος στο Γενέσιο της Θεοτόκου, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών π. Χρυσοστόμου, ο οποίος ζήτησε από τους πιστούς να μην ξεχνούν ούτε στιγμή να ευλογούν και να δοξάζουν στις προσευχές του την Υπεραγία Θεοτόκο. Να την υμνούν και την δοξάζουν όχι μόνο στις ευχάριστες στιγμές, αλλά και στις δυσάρεστες, ζητώντας την εξ΄ ύψους παρηγοριά. Αναφέρθηκε στο πρόσωπο του φιλάρετου μοναχού που θα κρατά το μοναστήρι ανοιχτό, ζητώντας από όλους του κατοίκους του Δήμου Φαρκαδόνας και της Οιχαλίας να τον αγκαλιάσουν και να στηρίξουν το έργο του.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το πρωί της Κυριακής με την τέλεση του Όρθρου και κορυφώθηκαν με την Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλου της Ι.Μ.Τ.Σ. Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Κανίνα, παρουσία δεκάδων πιστών που συνέρευσαν για να προσκυνήσουν την θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας που φυλάσσεται εντός του μοναστηριού.