Αναλαμβάνει έργο η νέα δημοτική Αρχή Μετεώρων

Ορκίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο δήμαρχος Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος, ο οποίος στην ομιλία του υπογράμμισε ότι αρχίζει ένας νέος κύκλος, ένα νέο κεφάλαιο για το Δήμο Μετεώρων

 Με τις ευλογίες και τις ευχές της τοπικής Εκκλησίας ορκίστηκε το βράδυ της Πέμπτης, η νέα δημοτική Αρχή Μετεώρων. Στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής Αρχής, η θητεία της οποία ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, παρέστησαν οι πολιτικές Αρχές του νομού, φορείς, αλλά και πλήθος Καλαμπακιωτών, που απηύθυναν τις ευχές στο νέο δήμαρχο κ. Θεόδωρο Αλέκο, αλλά και στους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους.

Την ορκωμοσία της νέας δημοτικής Αρχής και τον αγιασμό για τη νέα θητεία τέλεσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων, κ. Θεόκλητος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος.

Συγκινημένος εμφανίστηκε στο πλαίσιο της ομιλίας του ο δήμαρχος Μετεώρων κ. Θοδωρής Αλέκος αφενός για την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι συνδημότες τόσο στο πρόσωπό του, όσο και στο συνδυασμό του.

«Με τη σημερινή ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής, αρχίζει ένας νέος κύκλος, ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για το Δήμο Μετεώρων. Προχωράμε όλοι μαζί με αγάπη για ένα Νέο Ξεκίνημα, με όρεξη, ζήλο, μεράκι με στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου μας. Οι συνεργάτες μου και εγώ θα δώσουμε όλη την ικμάδα των δυνάμεων μας, και είμαι σίγουρος πως θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, προς όφελος όλων των Δημοτών», τόνισε για να προσθέσει:.

«Είμαστε γνώστες των δυσκολιών, ξέρουμε τα προβλήματα της πόλης αλλά και των χωριών. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πρέπει άμεσα να δοθούν λύσεις, για αυτό θα αρχίσουμε αμέσως την εργασία, έχοντας σύμμαχους την εμπειρία, τη γνώση, την όρεξη και την προσφορά προς το συνάνθρωπο. Σε αυτή μας την προσπάθεια σας θέλουμε όλους δίπλα μας, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, χωρίς παρωπίδες και διακρίσεις».

Στην ομιλία του ο νέος δήμαρχος Μετεώρων αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που θέτει η νέα δημοτική Αρχή αναφέροντας:

«Ξεκινάμε ρίχνοντας το βάρος στην οργάνωση και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους Δημότες. Στην καθημερινότητα του πολίτη, στην καθαριότητα, στους χώρους πρασίνου, στις παιδικές χαρές, στην αποκατάσταση των δικτύων ύδρευσης».

Ο κ. Αλέκος, δεν παρέλειψε να δεσμευτεί έναντι των συνδημοτών του και για τη δρομολόγηση δύο μεγάλων και σημαντικών έργων για την περιοχή, και συγκεκριμένα σε αθλητικές εγκαταστάσεις που αφενός θα βοηθήσουν σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και από την άλλη μπορούν να ανοίξουν νέες προοπτικές για τα ορεινά του δήμου Μετεώρων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Δρομολογούμε σε πρώτη φάση δυο μεγάλα έργα, την κατασκευή και λειτουργία Δημοτικού κολυμβητηρίου στην Καλαμπάκα και την κατασκευή και λειτουργία προπονητικού κέντρου στον Ασπροπόταμο».

Τις ευχές προς το νέο δήμαρχο αλλά και όλο το δημοτικό συμβούλιο απηύθυνε ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Χρήστος Σινάνης. Μιλώντας από καρδιάς ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες τους, που τον βοήθησαν τα προηγούμενα χρόνια να ξεδιπλώσει το έργο του και να προσφέρει στο Δήμο Μετεώρων. Ευχαρίστησε τον κόσμο για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που έδειξαν στο πρόσωπο του. Μιλώντας περαιτέρω δεσμεύτηκε ότι θα είναι κοντά στη νέα δημοτική Αρχή, όταν το χρειαστεί ενώ στάθηκε σε δυο σημαντικά έργα της θητείας του, και συγκεκριμένη στην μονιμοποίηση της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων, καθώς και στην αλλαγή της ονομασίας του Δήμου Καλαμπάκας σε Μετεώρων.

Στάθηκε ακόμη στα πολλά έργα που έγιναν στην περιοχή και σε αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη και ο προϋπολογισμός τους αγγίζει τις 30.000.000 ευρώ.

Στην διάρκεια της ορκωμοσίας ανακοινώθηκαν οι αντιδήμαρχοι και συγκεκριμένα οι:

Αντώνης Τούλας, Οικονομικών, Βασίλης Τσικάρης, Καθαριότητας, Γιώργος Θώμος, Αθλητισμού, Δημήτρης Κώττης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Νικόλαος Φωλίνας, Έργων, Γιώργος Παπανικολάου, Α’ Τομέα και Στέφανος Θεοχάρης Β΄ Τομέα.

Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε να προταθεί ο Σωτήρης Παπαχρήστος.