Ανάγκη η ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων

Ειδική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Τρικάλων για την ρύθμιση χρεών με ομιλητή τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση  

Παρουσία του ειδικού γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτη Κουρμούση, διεξήχθη το πρωί της Κυριακής η εκδήλωση για τη ρύθμιση χρεών. Διοργανώτρια Αρχή υπήρξε το Επιμελητήριο Τρικάλων.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Κουρμούσης ανέλυσε το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, τις δυνατότητες ρυθμίσεων οφειλών δημοσίου ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ, τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της κύριας κατοικίας και απάντησε σε πλήθος ερωτημάτων.

Στην ημερίδα εκτός από τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Δημήτρη Τσόλα, τον Οικονομικό Επόπτη κ. Στέφανο Γιώτη και τον Κωνσταντίνο Παπαευθυμίου μέλος της διοίκησης, παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Νικολέτα Μπρουζούκη, οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Εμπόρων Θεσσαλίας και Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων Χρήστος Καλέας και Χρήστος Μπλουγούρας, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ κ. Χρήστος Γκαραγκούνης καθώς και αρκετοί επαγγελματίες.

Όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν για ακόμη μια φορά την ανάγκη θέσπισης μέτρων από την πολιτεία για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών ώστε να προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους οι οποίες και δημιουργήθηκαν λόγω αδυναμίας και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και των υπερβολικών φορολογικών βαρών που αυτοί επωμίστηκαν.

Ο κ. Κουρμούσης ανέφερε ότι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο φέρνει η κυβέρνηση τον επόμενο μήνα, θα υπάρχει η νέα πάγια ρύθμιση οφειλών με διπλασιασμό των δόσεων. Έτσι οι 12 δόσεις θα γίνουν 24 για όλους τους τυπικούς φόρους όπως εισόδημα, ΕΝΦΙΑ και οι 24 δόσεις θα γίνουν 48 για όλους τους έκτακτους φόρους όπως είναι η μεταβίβαση ακινήτων, κληρονομιάς, κλπ. Αναφέρθηκε επίσης, στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει ενεργοποιηθεί από το καλοκαίρι και δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης των στεγαστικών αλλά και επιχειρηματικών δανείων με θετικό αντίκτυπο στην προστασία της κύριας κατοικίας.

Ο κ. Κουρμούσης παρότρυνε τους οφειλέτες να εκμεταλλευτούν τις ρυθμίσεις προκειμένου να κερδίσουν χρόνο και να βρεθούν έτοιμοι το 2020 όπου η κατάσταση θα είναι σαφώς καλύτερη με τη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.