Έρχεται να ενημερώσει πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν σε ανάρτηση της σελίδας μας για τη μη χρηματοδότηση του Δήμου για την προώθηση της βελτίωσης των όρων ευζωίας των αδέσποτων ζώων

Άμεσες διευκρινίσεις φρόντισε να δώσει ο Δήμος Φαρκαδόνας μετά το δημοσίευμά μας και τα σχόλια που συγκέντρωσε η ανάρτηση για την χρηματοδότηση τριών Δήμων του νομού, Τρικκαίων, Μετεώρων και Πύλης για την προώθηση της βελτίωσης των όρων ευζωίας των αδέσποτων ζώων.

Όπως αναφέραμε στο δημοσίευμα ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ο Δήμος Τρικκαίων από το πρόγραμμα αυτό θα λάβει 4.402 ευρώ, ο Δήμος Μετεώρων 2.800 ευρώ και ο Δήμος Πύλης 897 ευρώ. Η ανάρτηση προκάλεσε το σχολιασμό από πολίτες, γεγονός που ώθησε το Δήμο να προβεί στις απαραίτητες διευκρινήσεις.

Αναλυτικά το κείμενο του Δήμου Φαρκαδόνας έχει ως εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι, απαραίτητες προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση δαπανών των Δήμων σχετικά με τη διαχείριση αδέσποτων ζώων όπως αναφέρονται στην υπ. αριθμ. 2013/121608 ΚΥΑ για το έτος 2018 είναι, εκτός των άλλων, η υλοποίηση των ενεργειών και των δαπανών για τις οποίες ο φορέας αιτείται χρηματοδότηση να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και εξοφληθεί κατά την υποβολή της αίτησης για τη χρηματοδότηση.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας έως τώρα δεν έχει πραγματοποιήσει ενέργειες και δαπάνες (σήμανση, εμβολιασμούς, στειρώσεις κτλ).
Επίσης, απαραίτητο δικαιολογητικό για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης, αποτελεί και η απόφαση Δημάρχου για τη συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, την οποία ο Δήμος Φαρκαδόνας σύστησε με την υπ. αριθμ. 302 απόφαση στις 8-10-2019.
Ο Δήμος Φαρκαδόνας θα μπορεί να αιτηθεί χρηματοδότηση για τις δαπάνες διαχείρισης αδέσποτων ζώων εφόσον υλοποιήσει σχετικές ενέργειες το επόμενο έτος.».