Άλλοι θα πάρουν κι άλλοι θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη

Στις 29 Ιουλίου ολοκληρώνεται η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων ενώ την ίδια ημερομηνία προγραμματίζεται η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος

Πιστωτικά αλλά και χρεωστικά είναι για μια ακόμη χρονιά για τους Τρικαλινούς τα εκκαθαριστικά σημειώματα των φορολογικών δηλώσεων.

Ένας μεγάλος αριθμός φορολογούμενων γνωρίζει αρκετό καιρό τώρα, αν θα πληρώσει ή αν έχει να λαμβάνει από την Εφορία, μετά την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης. Άλλοι πάλι δεν γνωρίζουν μιας και δεν έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής τις φορολογικές δηλώσεις. Πλέον ο χρόνος περνά και οι φορολογούμενοι οφείλουν να σπεύσουν άμεσα μέχρι τις 29 Ιουλίου να υποβάλλουν την φορολογική δήλωση. Αναφορικά με την κατάθεση φορολογικών δηλώσεων σε επίπεδο νομού, όπως επίσης των χρεωστικών ή πιστωτικών εκκαθαριστικών κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με αριθμούς μιας και υποβάλλονται ηλεκτρονικά.

Για όσους έχουν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα ο οικονομικός Γολγοθάς αναμένεται να ξεκινήσει από τον τρέχον μήνα καθώς στα τέλη Ιουλίου θα πρέπει να καταβάλλουν την 1η δόση του φόρου εισοδήματος. Θα ακολουθήσουν, όπως εξάλλου έγινε και τα προηγούμενα χρόνια δυο ακόμη δόσεις στα τέλη Σεπτεμβρίου και η τελευταία στα τέλη Νοεμβρίου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των δηλώσεων η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει στην εκκαθάριση των δηλώσεων του Ε9, προκειμένου να υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ του 2020. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και η τελευταία τον Φεβρουάριο του 2020.

KRINI LIVE