Ακόμα παραμένουν οι ζημιές στο Ναό Αγίας Παρασκευής Νομής

Κάτοικοι και εκκλησιαστικό συμβούλιο της Νομής ζητούν άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο ναό της Αγίας Παρασκευής για να μπορούν να εκκλησιαστούν

Τις πληγές που άφησε πίσω του ο σεισμός της 3ης Μαρτίου συνεχίζει να μετρά ο ενοριακός ναός της Αγίας Παρασκευής Νομής του Δήμου Φαρκαδόνας. Όπως κατέγραψε η «ΚΡΗΝΗ LIVE» Η εκκλησία που κοσμεί το κέντρο του χωριού και αποτελεί τον κεντρικό, ενοριακό ναό, υποστεί μεγάλες ζημιές από το σεισμό και να κριθεί ακατάλληλη για την είσοδο των πιστών και την τέλεση Ακολουθιών και Μυστηρίων.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο μετά το απαγορευτικό που έλαβε από τους ελεγκτές μηχανικούς αποφάσισε να τελεί Μυστήρια και Ακολουθίες στο εξωκκλήσι της Αναλήψεως του Χριστού. Ένα μικρό ναό που ουσιαστικά δεν μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό πιστών, ειδικά σήμερα όπου η πανδημία έχει θέσει όρους για την παρουσία ανθρώπων σε κλειστούς χώρους. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο πολλοί από τους κατοίκους του χωριού δεν μπορούν να εκκλησιαστούν υπό το φόβο του κορονοϊού ή να εισέρχονται και να παρακολουθούν την Θεία Λειτουργία εκτός ναού.

Το τελευταίο διάστημα, τρεις περίπου μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου κάτοικοι της Νομής και εκκλησιαστικό συμβούλιο, μεταφέρουν την απογοήτευση τους και καλούν τις αρμόδιες Υπηρεσίες να σπεύσουν να αναλάβουν κάθε ενέργεια, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών.

Αν και γνωρίζουν ότι οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, καλούν του αρμοδίους να επισπεύσουν τις όποιες διαδικασίες, προκειμένου οι κάτοικοι να μπορούν να εκκλησιάζονται και να έχουν ένα χώρο θρησκευτικής λατρείας και προσευχής, ιδιαίτερα αναγκαίο για τις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Παράλληλα κάτοικοι και εκκλησιαστικό συμβούλιο από κοινού θα απευθυνθούν εκ νέου σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές και ο χώρος να είναι Λειτουργήσιμος.