Βγήκαν στους δρόμους τα πρώτα τρακτέρ των Τρικάλων

Το πρώτο Τρικαλινό, αγροτικό μπλόκο στήθηκε έναντι του κυκλικού κόμβου του Μεγαλοχωρίου στην είσοδο του Ε-65

Ο φετινός κύκλος των αγροτικών κινητοποιήσεων άνοιξε και στο νομό Τρικάλων από το πρωί της Τετάρτης. Αγρότες με αγροτικά μηχανήματα μετέβησαν και παρέταξαν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στην είσοδο του Ε65, ένθεν του κυκλικού κόμβου του Μεγαλοχωρίου, σημαίνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο το άνοιγμα των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων για την διεκδίκηση σειράς αιτημάτων που έθεσε σε πρόσφατη σύσκεψη η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης υπήρξαν δυο προσυγκεντρώσεις στο νομό Τρικάλων και συγκεκριμένα στην πλατεία του Μεγαλοχωρίου και στην Φαρκαδόνα.

Στο Μεγαλοχώρι άρχισαν να συγκεντρώνονται αγρότες από τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Εστιαιώτιδας και των Μεγάλων Καλυβίων ενώ στη Φαρκαδόνα κυρίως αγρότες από το Ζάρκο, την Πηνειάδα και το Κεραμίδι.

Λίγο αργότερα οι αγρότες με κομβόι ξεκίνησαν για το κόμβο του Μεγαλοχωρίου, όπου έστησαν το πρώτο μπλόκο, χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν σε κάποιο αποκλεισμό της εθνικής οδού.

Η συμμετοχή των αγροτών, αν και κατά τα φαινόμενα υπήρξε σχετικά μικρή με παλιότερα έτη, χαρακτηρίστηκε ικανοποιητική από μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη». Όπως υπογράμμισε ο κ. Αποστόλης Θωμόπουλος, πρόεδρος της τοπικής Ομοσπονδίας, μέχρι και το απόγευμα αναμενόταν η προσέλευση κι άλλων τρακτέρ που θα ενίσχυαν το μπλόκο. Παράλληλα παρότρυνε τους συναδέλφους τους να βγουν στα χωριά τους και να προσκαλέσουν μαζί με την «Άνοιξη» κι άλλους αγρότες για την περεταίρω ενίσχυση του μπλόκου.

«Η πείρα μάς έχει διδάξει ότι μόνο με τον αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε. Με τα μπλόκα κερδίσαμε το αφορολόγητο, την σταδιακή – και όχι μονομιάς – επιβολή των αυξήσεων στις εισφορές για τον ΕΦΚΑ, την αναβολή για μια 5ετία του φόρου επιτηδεύματος, την νομοθετική παρέμβαση για τα αγροτοδικεία κ.α, καταφέραμε, γενικότερα, να καθυστερήσουμε μέτρα εναντίον μας που θα μας οδηγούσαν γρηγορότερα στο ξεκλήρισμα. Ο αγώνας είναι που φέρνει αποτελέσματα και δίνει προοπτική. Ο «διάλογος» στον οποίο μας καλεί, αυτή την ώρα, η κυβέρνηση είναι προσχηματικός κι αποσκοπεί στο να μην στηθούν μπλόκα και να αποδυναμώσει τη συμμετοχή των αγροτών στον αγώνα», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Θωμόπουλος.

Καταλήγοντας να υπογραμμιστεί ότι σε καθημερινή βάση οι αγρότες θα πραγματοποιούν συνελεύσεις εκτιμώντας την κατάσταση, λαμβάνοντας πολύμορφες δράσεις για την ανάδειξη των προβλημάτων τους.