Τις πληγές τους μετρούν λίγες ώρες μετά το χαλάζι οι κάτοικοι του Ζάρκου

Χείμαρροι που θύμιζαν ποτάμια, αρδευτικά κανάλια ξεχειλισμένα, εκτεταμένες καταστροφές σε αγροτική και κτηνοτροφική οδοποιία, απροσπέλαστοι ορισμένοι δρόμοι με φερτά υλικά, ζημιές σε υδρορροές σπιτιών αλλά και πορτοπαράθυρα αλουμινίων εκτεθειμένα, είναι μερικά από τα στοιχεία που άφησε πίσω της η θεομηνία που έπληξε το απόγευμα του Σαββάτου το Ζάρκο.
Κάτοικοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν την μανία της φύσης, καθώς μέσα σε 20 λεπτά συνεχιζόμενης χαλαζόπτωσης δημιουργήθηκαν μεγάλες και μικρές ζημιές.
Η χαλαζόπτωση, σύμφωνα με την “ΚriniLive” που από τα πρώτα λεπτά του φαινομένου παρουσίασε αποκλειστικά τα συνέβαιναν στην κοινότητα του Ζάρκου, ξεκίνησε στις 4.30 περίπου το απόγευμα και διήρκησε σχεδόν 20 λεπτά της ώρας. Χτύπησε εντός του χωριού στην κατοικήσιμη περιοχή αλλά περιμετρικά αυτής από την είσοδο της κοινότητας έως και την περιοχή του Μοναστηριού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Στις περιοχές αυτές υπήρχαν καλλιεργούμενες εκτάσεις με καλαμπόκι, σιτηρά, αλλά και δεντρώδεις καλλιέργειες, οι οποίες υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές μιας και βρισκόταν στα πρώτα στάδια της καρποφορίας.
Στις συγκεκριμένες περιοχές οι όγκοι νερού υπήρξαν ιδιαίτερα μεγάλοι, διαπερνώντας από τις καλλιέργειες.
Χαρακτηριστικό της έντασης αλλά και του όγκου του χαλαζιού ήταν ότι λίγο μετά τις 7 το απόγευμα τα βουνά περιμετρικά του χωριού ήταν λευκά, κάτι ανάλογο και σε πολλά σημεία αγροτικών εκτάσεων και δρόμων.