Με ταχύτατες διαδικασίες η έκδοση 400 μελισσοκομικών ταυτοτήτων

Ταχύτητα έτρεξε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων την έκδοση των νέων μελισσοκομικών ταυτοτήτων, γεγονός που την συγκαταλέγει στις  πρώτες Υπηρεσίες που το κατάφεραν σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, είχε την υποχρέωση να συγκεντρώσει και να ψηφιοποιήσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και στοιχεία που απαιτούνταν, να προχωρήσει στην διαβίβαση των σχετικών αιτημάτων στο ΥΠΑΑΤ και ακολούθως να παραδώσει τις ταυτότητες στους δικαιούχους μελισσοκόμους.

Με ταχύτητα και μεθοδικότητα και σε συνεργασία με την κ. Καλογρίδη από το αρμόδιο τμήμα μελισσοκομίας, τον κ. Κατσάρα και την κ. Γεωργοπούλου από το τμήμα δικτύων και βάσεων δεδομένων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του ΥΠΑΑΤ, αλλά και με τους συλλόγους των μελισσοκόμων, έγινε εφικτή σε σύντομο χρονικό διάστημα η έκδοση και η παράδοση στους δικαιούχους των πρώτων 400 ταυτοτήτων. Μάλιστα, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Τρικάλων ήταν η δεύτερη σε όλη τη χώρα που κατάφερε να προχωρήσει την διαδικασία.

Η ατομική μελισσοκομική ταυτότητα αποτελεί επίσημο κρατικό έγγραφο και σε συνδυασμό με την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο χρησιμοποιείται από τις αρμόδιες δομές του ΥΠΠΑΤ, ανεξάρτητες αρχές, Ε.Φ.Ε.Τ, ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, Ελληνική Αστυνομία, Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, για τις εξής περιπτώσεις:

-απόδειξη ιδιότητας ενεργού μελισσοκόμου

-προνόμια μελισσοκόμου

-μετακίνηση

-Εξακρίβωση στοιχείων για διακίνηση και εμπορία μελισσοκομικών προϊόντων

-Περιορισμό μελισσοκλοπών, κ.λ.π

Στην μπροστινή πλευρά φέρει τα στοιχεία του μελισσοκόμου που τηρούνται στο εθνικό ηλεκτρονικό μητρώο  και στην πίσω πλευρά ειδικό γραμμωτό κώδικα (κωδικός QR),ο οποίος είναι μοναδικός για κάθε μελισσοκόμο.

Ο μελισσοκόμος οφείλει να την φέρει και την επιδεικνύει όποτε του ζητηθεί από αρμόδια  όργανα κατά την διάρκεια της άσκησης της δραστηριότητάς του.

Σε περίπτωση αλλαγής των στοιχείων του μελισσοκόμου, απώλεια ή φθορά της ταυτότητας οφείλει με αίτησή του να ζητήσει την αντικατάστασή της.

Αναφερόμενος στην έκδοση των ταυτοτήτων ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης στάθηκε στην ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η διαδικασία, αλλά και την διαχρονική στήριξη της Περιφέρειας στους μελισσοκόμους και γενικότερα στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα. «Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Τρικάλων απέδειξαν για μία ακόμη φορά πως με μεθοδικότητα και οργάνωση στέκονται αρωγοί στους μελισσοκόμους μας και στους ανθρώπους της παραγωγής. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να παραδώσουν στους δικαιούχους τις νέες ταυτότητες, που θα χρησιμοποιούν οι μελισσοκόμοι μας για τις δραστηριότητές τους.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός αποδεικνύει έμπρακτα, με συγκεκριμένα έργα και παρεμβάσεις, πως βρίσκεται δίπλα στον κόσμο της παραγωγής, διευκολύνοντας την καθημερινότητά του και στηρίζοντάς τον απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Είναι μία διαρκής προσπάθεια, με την αρωγή των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Περιφερειακών Ενοτήτων, που θα συνεχίσουμε ακόμη πιο εντατικά», τόνισε ο Χρήστος Μιχαλάκης.

Τέλος να σημειωθεί πως όσοι μελισσοκόμοι δεν έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση ταυτότητας μπορούν να το κάνουν απευθυνόμενοι στο αρμόδιο γραφείο της Δ.Α.Ο Τρικάλων (τηλ. 24313-51605).