ΑΓΡΟΤΙΚΑ: Περιμένουν την καταβολή της ειδικής ενίσχυσης οι βαμβακοπαραγωγοί μας

Μέχρι το τέλος του μήνα εκτιμάται ότι θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα με την ενίσχυση του 2020 να είναι αυξημένη κατά 3,5 ευρώ ανά στρέμμα σε σχέση με την περίοδο του 2019

Εν αναμονή της καταβολής των χρημάτων της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος βρίσκονται και οι αγρότες του Δήμου Φαρκαδόνας. Της πίστωσης των τελευταίων χρημάτων για να κλείσουν οι οικονομικές εκκρεμότητες για το 2020 για τους αγρότες του Δήμου μας, και δη τους βαμβακοπαραγωγούς που κατέχουν το μεγαλύτερο κομμάτι στην περιοχή μας.

Η καταβολή των χρημάτων σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμάται πως θα συμβεί εντός του μήνα που διανύουμε και συγκριμένα την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, προσφέροντας μια οικονομική ανάσα στους αγρότες μας που σε λίγο θα ριχτούν στην μάχη της νέας καλλιεργητικής περιόδου, κάνοντας την αρχή με το καλαμπόκι από το Μάρτιο και το βαμβάκι από τις αρχές του Απρίλη.

Η ειδική ενίσχυση το έτος 2019 άγγιξε τα 64,24 ευρώ ανά στρέμμα. Το 2020 ωστόσο η μείωση της καλλιέργειας βάμβακος στο νομό Έβρου και το αμετάβλητο των εκτάσεων στο υπόλοιπο μέρος της ελληνικής επικράτειας όπου καλλιεργείται βαμβάκι, θα έχει ως συνέπεια η ειδική ενίσχυση να ακολουθήσει αυξητική πορεία και να προσεγγίσει τα 67 ευρώ περίπου ανά στρέμμα, αυξημένη κατά 3,5 ευρώ περίπου.