Αγροκτηνοτρόφοι και πολίτες ζητούν λύσεις για τα αγριογούρουνα

Αδύναμοι υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και αρμόδιοι φορείς να λύσουν το πρόβλημα των ζημιών που προκαλούν οι αγριόχοιροι στα χωριά μας

Αδύναμοι να επιλύσουν για μια ακόμη χρονιά το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αγρότες, κτηνοτρόφοι και πολίτες με την εμφάνιση των αγριογούρουνων σε περιοχές του Δήμου Φαρκαδόνας, αλλά και γενικότερα, φαίνεται πως εμφανίζονται υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και αρμόδιες Αρχές.

Σύμφωνα με την «KriniLive.gr» για μια ακόμη χρονιά αγρότες, κτηνοτρόφοι και πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με την εμφάνιση αγριόχοιρών σε αρκετά χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας και αγροκτήματα, που δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στις καλλιέργειες, στα κοπάδια των ζώων, στα ποιμνιοστάσια αλλά και γενικά στους δρόμους καθώς εμφανίζονται ξαφνικά και παρασύρονται από οχήματα προκαλώντας ζημιές αλλά θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των οδηγών.

Οι ζημιές σε δεντρόδεις καλλιέργειες, σε καλαμπόκια αλλά και σε βαμβακοφυτείες είναι πολλές, με τους αγρότες να δηλώνουν απελπισμένοι καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με οικονομική καταστροφή. Τα ατυχήματα από παράσυρση είναι πολλά, όπως πολλά είναι και τα προβλήματα που προκαλούνται σε ποιμνιοστάσια.

Κάτοικοι χωριών του Δήμου δηλώνουν απογοήτευση καθώς τα προηγούμενα χρόνια άκουσαν πολλά, ουσιαστικά δεν είδαν τίποτα σε επίπεδο αντιμετώπισης.

Ζητούν έστω και τώρα από τους αρμόδιους φορείς άμεσες παρεμβάσεις προκειμένου να σταματήσουν να έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα που προκαλούν οι αγριόχοιροι κι έχουν τεράστιο οικονομικό κόστος.